Seyyid Hasan Nasrullah: 2018’den Sonra IŞİD Olmayacak

  • 26 Mayıs 2017
  • 1.809 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: 2018’den Sonra IŞİD Olmayacak

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrullah; Lübnan’ın İsrail tarafından işgal edilmesinin önlenmesinde en büyük katkının Suriye ve İran tarafından sağlandığını belirtirken, dünyanın diğer ülkelerinin seyirci kaldığını, hatta bir kısmının İsrail’i desteklediklerini söyledi.

Kurtuluş ve Direniş Bayramı münasebetiyle Lübnan’ın Hermil Kentinde düzenlenen festivalde konuşan Parti Genel Sekreteri Nasrullah; bu bölgenin geleceğinin sadece ve sadece bu bölge halklarının iradeleri ile yapılandırılacağını vurguladı.

Nasrullah Suriye ordusu ve müttefiklerinin teröre karşı zaferlerine dikkat çekerken, 2018 yılı sonrasında terör örgütü IŞİD’in yok olacağını belirtti.

Direniş ekseninin günümüzde sayı ve ekipmanlarıyla her zamandan çok daha güçlü olduğunu ifade eden Nasrullah; bu eksenin savaş, medya propagandası, yaptırım ya da herhangi bir tehditten korkmayacak kadar güçlü olduğunu söyledi.

Nasrullah ‘Riyad Deklarasyonu’ olarak bilinen ABD Suudi Arabistan deklarasyonunun kelimenin tam anlamıyla skandal bir rezalet olduğunu ifade ederken, bunun Suudi Arabistan’ın tarihinde mevcut olduğuna dikkat çekti. ABD başkanı Donald Trump ve Suudi rejimi arasında gerçekleşen zirveyi eleştiren Nasrullah, tüm bu zirve esnasında Filistin meselesi, Filistinlilerin acıları ya da esirlerin durumunun hiçbir şekilde ele alınmamasının tam bir rezalet olduğuna işaret etti.

Nasrullah Trump’un seçim hamlesinde ve yönetime gelmesinden sonra da İslam’a zarar veren ABD başkanlarının başında yer aldığını, Suudi Arabistan’a ziyareti sırasında da İslam’a büyük bir zarar verdiğini söyledi. Trump’un İsrail’i en çok seven ve destekleyen ABD başkanı olduğuna dikkat çeken Nasrullah, aynı zamanda tüm dünyada terör örgütleri ile Suudi Arabistan ve ABD idaresi arasındaki bağlantı ve desteğe de vurgu yaptı.

Suudi Arabistan’ın Suriye, Irak ve Yemen’de büyük bir başarısızlığa düştüğüne dikkat çeken Nasrullah; içine düştüğü bu başarısızlıklardan kurtulmak ve İran’ı hedef almak için Suudi Arabistan rejiminin ABD idaresine rüşvet verdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.