Seyyid Hasan Nasrullah: Arap ve Müslüman ülkeler, Amerika elçilerini çağırarak resmen tepki göstermeliler

  • 08 Aralık 2017
  • 1.141 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Arap ve Müslüman ülkeler, Amerika elçilerini çağırarak resmen tepki göstermeliler

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, Balfor üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen, Amerika’nın Kudüs’e karşı girişimle ” yeni bir Balfor’a” şahit olduklarını belirtti.

Lübnan Hizbulah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah dün akşam katıldığı bir TV programında Amerika başkanı Trump’In Kudüs kentini siyonist rejimin başkenti olarak tanımasına dair girişimine işaretle, Trump’ın bu kararla Kudüs kentini tamamen siyonist rejimin sultası altına vermeye çalıştığını, bu yüzden siyonistlerin de Beytulmukaddes’in Yahudileştirme ve siyonist rejim site inşaatına dair çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Lübnan Hizbullah genel sekreteri Trump’ın kararı ile Mescidülaksa’nın ciddi tehlike ile karşı karşıya olduğuna işaretle, Amerika’nın son kararının milyonlarca müslüman ve hıristiyana ve duygularına ihanet sayıldığını, zira onların bu tarihi ve kültürel kentin kutsal mekanlarının sahibi olduklarını belirtti.

Beytulmukaddes’in Filistin meselesinin kalbi ve temel ekseni olduğunu belirten Nasrullah , bazılarına göre Trump bu hareketle uzlaşma görüşmelerine son kurşunu sıktığı görüşünde iken bazılarına göre de söz konusu görüşmelerin çoktan sona erdiğini ve Trump’ın görüşmelerin ölüm haberini ilan ettiğini savunduklarını söyledi.

Nasrullah Amerika’nın Kudüs’e karşı tehlikeli kararlarının bilincinde olmanın, her kesin Kudüs ile ilgili sorumluluğunu algılayarak tepki göstermesi için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Nasrullah ayrıca Arap ve Müslüman ülkelerin Amerika elçilerini çağırarak, Trump’ın kararına resmen tepki göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.