Seyyid Hasan Nasrullah: İsrail’e Negev’deki Dimona Nükleer Santrali’ni Sökmesini Tavsiye Ediyorum

  • 17 Şubat 2017
  • 2.104 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: İsrail’e Negev’deki Dimona Nükleer Santrali’ni Sökmesini Tavsiye Ediyorum

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonist rejimin bu sene Lübnan Hizbullah Hareketi’ni birinci büyük tehdit olarak ilan etmesinin bir onur olduğunu ifade etti.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bugün “Zafer komutanları” adlı anma töreninde yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Seyyid Hasan Nasrullah, “Şehit Seyyid Abbas Musevi, Şeyh Ragip ve İmad Muğniye, Hizbullah Hareketi ve İslami direnişin hakiki yüzünü gösterdiler” dedi.
ABD’nin Suriye’deki komplolarına işaret eden Hasan Nasrullah, “ABD ve bölgedeki müttefiklerinin amacı tüm direniş guruplarını ortadan kaldırmaktır” ifadesini kullandı.
Seyyid Hasan Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:
Siyonist rejim bu sene Lübnan Hizbullah Hareketi’ni birinci, İran ve Filistin direniş gruplarını ise ikinci büyük tehdit olarak niteledi. Bu bizler için onurdur. Galiba Siyonistler Lübnan halkına ve özellikle de direnişe daha fazla baskı uygulamak istiyor. Bu baskılar son günlerde ve Trump’ın ABD’de başkan olarak seçilmesinin ardından bariz bir şekilde arttı.
Sryyid Hasan Nasrullah konuşmasının devamında; Hizbullah’ın caydırıcılığının İsrail’in Lübnan’a üçüncü bir savaş başlatmasına engel olduğunu savunarak, “İsrail’in bunun yerine Lübnan’a siyasi ve diplomatik baskı uygulamayı tercih ettiğini” bildirdi.
“İsrail’in nükleer silahlara ve nükleer santrale” sahip olduğunu vurgulayan Nasrallah, İsrail’e nükleer santrali sökmesini, yoksa tehditleri fırsata çevireceklerini ifade etti
Nasrallah, şunları kaydetti:
“İsrail’in nükleer silahları var. Gücümüzle onların bu tehditlerini fırsata çevirebiliriz. İsrail’e Negev’deki Dimona Nükleer Santrali’ni sökmesini tavsiye ediyorum. İsrail’in, öncelikli düşmanı Hizbullah, bunu İran ve Filistin Direnişi takip ediyor.”
Hizbullah’a karşı 33 günlük savaşta Siyonist rejime destek veren bazı Arap yönetimleri verdiği destekleri hala devam ettirmektedir. Hatta bazı Arap ülkeleri Lübnan’a karşı savaş için İsrail’e finansal destek sağlamaya hazırlıklıdır.
Halihazırda Bahreyn Suudi Arabistan tarafından işgal altında olduğu için bağımsız bir ülke değildir. Bahreyn halkı aylarca bu ülkenin farklı bölgelerinde Al Halife karşıtı gösteriler düzenleyip Şeyh İsa Kasım’a destek çıktı.
Suudi Arabistan ve ABD’nin Yemen halkına karşı başlattığı savaşta BAE’nin de parmağı vardır. Ayrıca alınan bilgilere göre, Siyonist rejim bu savaşta finansal, bilgi ve teknoloji ortaklığı yapmıştır. Onlar Yemen halkını zayıf sanıp savaşı 2 haftada bitirmek istiyorlardı.
Suudiler ve müttefikleri hem savaş uçaklarıyla yerleşim birimlerini vuruyor hem de Yemen’nin farklı noktalarına terörist gönderiyor.
İnsan hakları ve uluslararası kuruluşlar Yemen’i açlık krizi tehdit ettiğini ilan etti.
DEAŞ terör örgütü ABD’nin planıdır, ancak yöntem ve ideolojisi Suudi Arabistan’a aittir ve teröristlere finansal destek sağlar. Bu terör örgütünün amacı da Suriye, Lübnan ve Irak’ı Ortadoğu’dan silmektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.