Seyyid Hasan Nasrullah: Savunduğumuz Topraklarda Onurla Yaşamanın Yegane Yolu Direniştir

  • 30 Temmuz 2016
  • 827 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Savunduğumuz Topraklarda Onurla Yaşamanın Yegane Yolu Direniştir

Lübnan’da Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah; Suriye ordusunun destekçi güçlerle işbirliği içinde Halep’te sağladığı stratejik başarıların, bölgesel plan ve evhamların yanı sıra imparatorluk hayallerinin halkların mücadeleleri ve direniş hareketleri önünde çökertilmesi açısından önem taşıdığına dikkat çekti.

Komutan İsmail Zahri’yi onurlandırma etkinliğinde bugün konuşma yapan Nasrullah; kurtardığımız ve savunduğumuz topraklarda onurla yaşamanın yegane yolunun direniş olduğunu belirtti.

Nasrullah bölgenin resmi Arap durumu açısından her zamandan daha kötü olduğuna vurgu yaparken, Suudi Arabistan ve daha başka kimi rejimlerin Siyonist düşman ile ilişkileri normalleştirme çabalarına ışık tuttu. Suudi rejiminin İsrail ile illegal ilişkilerinden aleni ilişkilere geçtiğine dikkat çeken Nasrullah; Suudili emir ve tümgenerallerin işgal altındaki Filistin topraklarında Siyonist yetkililerle nabız yoklama amaçlı temaslarına dikkat çekti.

Suudi rejiminin İsrail ile ilişkilerini bedavadan normalleştirmeye çalıştığına işaret eden Nasrullah; Filistin halkı ve tüm kutsallıklara on yıllardır vahşet dolu saldırılarda bulunan Siyonist İsrail ile ilişkileri herhangi bir karşılık olmaksızın normalleştirmenin kim tarafından olursa olsun kınanması gerektiğinin altını çizdi.

Nasrullah Suriye’de, Lübnan’da, Filistin’de ve daha başka ülkelerde onur ve egemenlikleri için kan ile mücadele eden halkların bilinç ve kanaatleri konusunda hiçbir endişenin bulunmadığına işaret ederken, fakat önümüzdeki süreç içinde kandırılmaya çalışılan milli kültür konusunda endişenin bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan rejiminin dışişleri bakanının kendisini ‘Suriye halkının velisi’ olarak gösterip açıklamalarda bulunmasını eleştiren Nasrullah; bunu oldukça komik bir durum olarak nitelendirdi. Nasrullah Suudi rejiminin Rusya’nın Suriye’ye desteğini kesmesi için bulunduğu çabalarla birlikte Suriye ve halkını eşi benzeri görülmemiş vahşetle hedef alan tekfirci teröre desteğinin herkes tarafından bilindiğine dikkat çekti.

Suudi dışişleri bakanının ‘aptal ve deli’ olarak nitelendiren Nasrullah; bölge ve halklarının geleceğinin ne Suudi dış işleri bakanı, ne emirleri ne de kralı tarafından belirlenmeyeceğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.