Seyyid Hasan Nasrullah: Türkiye Ve Suud Rejimleri Halep’i İşgal Etmeye Çalışıyor

  • 25 Haziran 2016
  • 917 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah: Türkiye Ve Suud Rejimleri Halep’i İşgal Etmeye Çalışıyor

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’ın savunulması ve bu ülkenin geleceğinin, başta Irak ve Suriye olmak üzere bölge gelişmelerinden ayrı olmadığını söyledi.

Lübnan el’Meyadin TV. kanalına göre, Nasrullah, direniş hareketinin üst düzey komutanlarından Mustafa Bedreddin’in şehadetinin 40. günü münasebetiyle dün yaptığı açıklamada, direniş güçlerinin, Suriye aleyhinde savaş planlayıcılarının ciddi dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek; ‘Hizbullah’ın Suriye’de varlığı yalnızca bu ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamak içindir” dedi.

Suriye’deki savaşın yeni sürecinde savaşın kuzeyden komuta edildiğine dikkat çeken Nasrullah; dolayısıyla Halep’i savunmanın bölge ve tüm halklarını savunma niteliğinde olduğunu ifade etti. Nasrullah; dolayısıyla direniş güçlerinin Halep’te bulunmalarının bir vacip olduğunu söylerken, daha önce orada bulunduğunu ve bulunmaya da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Suriye ordusu; direniş güçleri ve diğer dost güçlerin Halep’te teröre ve dış planlara karşı kahramanca savaştıklarını belirten Nasrullah; bu bölgede dış planları çökerttiklerini söyledi.

Nasrullah başta Türkiye ve Arabistan olmak üzere bazı ülkelerin Suriye’nin Halep kentine binlerce terörist gönderme kararını da eleştirerek, ‘Amerikancı-Suudi tekfirci planın uygulanmasına izin verilmemeli zira bu plan bütün bölge aleyhinde bir tehdittir” dedi.

Hizbullah genel sekreteri, Halep’te çok sayıda Hizbullah komutanı ve savaşçısının olduğuna temasla, bazılarının Hizbullah’ın zararları konusunda yalan propaganda yaptıkları çünkü Hizbullah’ın içinde bulunduğumuz ayın başından beri Halep’teki çatışmalarda 26 şehit verdiğini, bir direnişçinin esir düştüğünü ve bir direnişçinin de kayıp olduğunu söyledi.

Seyyid Nasrullah; 1 ila 24 Haziran tarihleri arasında Halep’te dış güçlere tabi terör örgütlerden 617 teröristin ölü, 800 teröristin de yaralı düşürüldüğünü belirtirken, bunların arasında onlarca terör komutanının bulunduğuna dikkat çekti. Çatışmalarda ayrıca teröristlere ait 80 tank ve muhtelif tür aracın imha ya da tahrip edildiğini açıklayan Nasrullah; Halep’te çatışmaların stratejik bir öneme sahip olmasıyla orada yoğun bir şekilde bulunmak ve savaşmanın gereğine işaret etti. Nasrullah; Halep’teki çatışmaların stratejik bir şekilde yürütülmesi gereğine işaret ederken, diğer bölgelerdeki operasyonların ise savunma amaçlı olduğunu söyledi.

Nasrullah, Irak’ta DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Irak’a Hizbullah komutanları ve savaşçılarının gönderilmesine de işaret ederek, ”eğer İran, Hizbullah ve Iraklılar DAEŞ’e karşı direnmeselerdi, bu bu terör örgütü Bağdat’ı işgal ederdi” dedi.

Lübnan Hizbullah hareketi lideri, ayrıca Bahreyn rejiminin İslam alimi Şeyh İsa Kasım’ın vatandaşlığını iptal etmesini tehlikeli olarak nitelerken, Bahreyn halkının taleplerini barışçı bir şekilde gündeme getirdiğini ve tamamen onların hakkı olduğunu ama Bahreyn rejiminin Suudi rejiminin kararları doğrultusunda Bahreyn halkının haklarını kabule yanaşmadığını ve halkına zulmettiğini söyledi.

Nasrullah; yalan ve asılsız haber ya da iddialara kulak verilmemesi öneminin de altını çizerken, Suriye’deki savaşın muhtelif yönlerinden birisinin de psikolojik ve medya savaşı olduğunu da hatırlattı.

ABD’nin Hizbullah’a yaptırım kararları konusunda ise Nasrullah; bu kararların harekete ve direniş güçlerine hiçbir zarar verme durumunda olmadığını ifade etti. Nasrullah; direniş güçlerine tahsis edilen para ve İsrail’i tehdit ettikleri füzelerin herhangi bir sorun olmaksızın kendilerine tam ve sorunsuz bir şekilde ulaştığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.