Seyyid Hasan Nasrullah’ın Fransa’nın İslam Karşıtlığını Eleştirmesi

  • 01 Kasım 2020
  • 5.509 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah’ın Fransa’nın İslam Karşıtlığını Eleştirmesi

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah 30 Ekim Cuma akşamı yaptığı konuşmada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam ve terörizm ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, Fransa’nın kastettiği ifade özgürlüğünü sorguladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi  lideri Seyyid Hasan Nasrullah’ın  konuşmasının ilk ekseni ise   bir grup veya bir şahsın tavırları ve girişimlerinin  İslam’a veya Hristiyanlığa yönlendirilmemesi oldu.  Gerçekte son yirmi yılda    Müslümanlar başka dinlere mensup insanlardan  daha fazla terörizmden zarar görmüştür.  Bunun asıl nedeni ise, Batılı güçler ve devletlerin  terörizmi destekleyip kollamasıdır.

Bundan önce Amerika eski dışişleri bakanı Hillary Clinton ve de Amerika başkanı Donald Trump   açık bir şekilde  IŞİD terör örgütü ve diğer terör örgütleri ve gruplarının   Amerika yapımı olduğunu  itiraf etmişlerdir.  Son yirmi yılda bu terör örgütleri ve grupları   İslami ülkelerde yüz binlerce sivili katletmiş ve hala da bu süreci devam ettirmektedir.

Buna rağmen hiçbir  Müslüman  Hristiyan terörizminden söz etmemiştir.  İşte bu çerçevede Seyyid Hasan Nasrullah Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u bu açıdan eleştirdi.  Burada önemli olan nokta ise  Fransa’nın eski cumhurbaşkanı François Holland bile  Macron’u  eleştirmesidir. Hollande şu açıklamada bulundu:”  Teröristleri Müslümanlar ile karıştırmayın.  eröristler  Fransa’da dinler arası savaş çıkmasını istiyor. ”

Seyyid Hasan Nasrullah’ın konuşmasının ikinci ekseni de   Fransa gibi ülkelerdeki terör saldırıları ve olaylarının  zaten bu ülkelerin terörizme ve terör gruplarına yönelik siyasetlerinin sonucu olmasıdır.  Seyyid Hasan Nasrullah   bu hususta bir kaç gerçeğe değinerek   Avrupalı ülkelerin  kendi vatandaşlarının Suriye ve Irak’a yolculuklarını kolaylaştırdıklarına  ve terör grupları ve örgütlerini siyasi, propagandif, mali ve manevi açıdan desteklemelerini de eleştirdi.   Başka bir ifade ile  Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri açısından    teröristler  Fransa dahil Batılıların   Batı Asya’da şom hedeflerine varmak için bir araç sayılırlar.   Bölgedeki terör örgütlerine üye Avrupalı ülkelerin vatandaşları  Suriye ve Irak’tan geri dönüp  Batı ülkelerinde terör eyleminde bulunuyorlar.  Bu yüzden  bu tür girişimler  zaten İslam ile bir ilgisi yoktur ve  sırf Batı’nın terörizmi desteklemesinin  sonucu olmuştur.

Lübnan Hizbullah Hareketi lideri Seyyid Hasan Nasrullah’ın yaptığı konuşmasının üçüncü ekseni de  Macron’un ifade özgürlüğü ile ilgili açıklamalarının eleştirilmesidir.  Fransa  ifade özgürlüğünü desteklediğini ve  demokrasi havariliği yaptığını iddia ediyorsa da    gerçekte  Fransa’daki ifade özgürlüğü ve Batı’daki  bu özgürlük keyfi olarak riayet edilmektedir.   İşte Seyyid Hasan Nasrullah bu hususa değindi.    Bu çerçevede Nasrullah Fransız filozof Roger Garaudy’nin durumuna da işaret etti.  Fransız filozof Roge Garaudy,  Holokost ile ilgili ironik, komik ve saygısızlık içeren faaliyet değil bilimsel araştırmalarda bulundu ancak yine de hapse atıldı.   Bu yüzden  ifade özgürlüğü de  Batı’da  çıkarlar ile çakıştığında gözardı edilecek  keyfi bir durumdur.

Gerçekte  Fransa Cumhurbaşkanı  Emmanuel Macron’un  Charlie Hebdo dergisinin Allah Resulü Hz. Muhammed saa’e yönelik saygısızlık ve hakaretini desteklemesinin nedeni ifade özgürlüğünün desteklenmesi değil  Fransa’da  İslamtalepliğin gelişmesi ve artmasıdır. Fransa Cumhurbaşkanı ise Fransa’daki Müslümanları etkilemek ve onları  baskı altında bırakmak için  bu tür açıklamaları tekrarlamaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.