Seyyid Hasan Nasrullah’ın Muharrem KonuÅŸması

  • 20 AÄŸustos 2021
  • 825 kez görüntülendi.
Seyyid Hasan Nasrullah’ın Muharrem KonuÅŸması

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Salı akÅŸamı Muharrem günleri dolayısı ile yaptığı konuÅŸmada Lübnan ve bölge özellikle de Afganistan’da son günlerde yaÅŸanan geliÅŸmeleri ve olayları ile ilgili konuÅŸtu.

Lübnan düzeyindeki meselelerde Seyyid Hasan Nasrullah Hizbullah’a yönelik kimi ithamları reddederek  bu hareketin ve partinin  hükümet ve ordunun yanında  ekonomik krizin özellikle de yakıt krizinin çözümü için çabaladığını belirtti.  Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah  kiÅŸilerine adına deÄŸinmeden ve özel bir ismi dillendirmeden   şöyle bir ifÅŸaatta da bulundu:” Kimi Lübnan siyasi liderleri ve ÅŸahsiyetleri  yakıt krizinde rol oynamış ve yakıt istifçilerinin giriÅŸimlerini örtbas etmekte de iÅŸbirliÄŸi yapmıştır. ”

Lübnan Hizbullah Hareketi genel sekreteri 14 Mart Batıcı hareketine baÄŸlı ÅŸahsiyetler ve kimi medya organlarının  Hizbullah ve Suriye’ye karşı yakıt kaçakçılığı hususundaki içi boÅŸ ithamları ile ilgili şöyle dedi: ”  Kimileri yakıt istifçiliÄŸini yok sayıyorlar ve Suriye ve ortaklarını suçlamak için kaçakçılığa odaklanıyorlar.  Kim ki Hizbullah’ın Suriye’ye yakıt kaçakçılığını desteklediÄŸini düşünüyorsa büyük bir hata yapıyor. ”

Seyyid Hasan Nasrullah   Lübnan’daki   ekonomik savaşın hedeflerinden birine de deÄŸinerek şöyle dedi: ” Lübnan’da ekonomik savaÅŸtan güdülen hedef milletin ve Lübnan direniÅŸinin küçük düşürülmesi idi. Böylece milletin baskı altında tutulması ile  ülkenin dağılması zemini hazırlanmak istiyordu. ”

Bu yüzden  Lübnan’a baskı uygulama ve bu ülkede ekonomik savaÅŸ çıkarmaktan güdülen nihai amaç, hükümetin kurulmasını önlemek, Lübnan halkını küçük düşürerek  hükümetin dağılmasını saÄŸlamak, kaos oluÅŸturmak ve istikrarsızlık meydana getirmektir.  Seyyid Hasan Nasrullah da bu konuÅŸmasında ve daha önceki konuÅŸmalarında bu hususa hep vurgu yapmıştır.

Bölgesel düzeyde, özellikle Afganistan’daki son olayları ve geliÅŸmeleri hakkında da , Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, ABD’nin bu ülkeye karşı komplosunu ifÅŸa etti ve ÅŸunları söyledi: “ABD BaÅŸkanı Joe Biden, Afgan güçleri ile Taliban arasındaki çatışmalar yoluyla Afganistan’da bir iç savaÅŸ çıkarmak istedi. ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesiyle ilgili olarak, ABD baÅŸkanının “kuvvetlerini geri çekmeye zorlandığını; Çünkü bundan daha fazlasını kaldıramadıklarını” söylemesi ne raÄŸmen bu ülkenin Afganistan’da   bir trilyon dolardan fazla harcadığını, ancak baÅŸarısız olduklarını ve küçük düştüklerini söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah, politikalarını ilerletmek için baÅŸta ABD ve Siyonist rejim olmak üzere dış güçlere bel baÄŸlayan bazı bölgesel rejimlere üstü kapalı bir ÅŸekilde atıfta bulunarak şöyle bir vurguda bulundu:  “Afganistan’daki olaylar çok önemlidir ve bölge halkları onun stratejik boyutlarını anlamalıdır. Biden, herhangi biri adına, vekaleten savaÅŸmanın ABD’nin görevi olmadığını söyledi. Bu, ABD’nin onların yerine savaÅŸmasını bekleyenlere bir mesajdır.”

Aslında Seyyid Hasan Nasrullah’ın konuÅŸmasının bu kısmı,  halklarına ve kendi milletlerine dayanmak yerine  güvenliklerini korumak adına yabancı ülkelere dayanan ve  Müslümanların kutsallıklarını hiçe sayarak Amerika’nın ÅŸeytani Yüzyılın AnlaÅŸması çerçevesinde Siyonist Rejim ile iliÅŸkilerini normalleÅŸtiren rejimlere açık bir mesajdır.

Bu konuÅŸmanın bir baÅŸka boyutu da ABD’nin güvenilir olmamasıdır. Nitekim Afgan hükümetinin ABD hükümeti ve ordusuna güvenmesi de sonucu böyle oldu.  Bu nedenledir ki Seyyid Hasan Nasrullah , “Afganistan’daki olayların çok önemli olduÄŸunu ve bölge halklarının onun stratejik boyutlarını anlaması gerektiÄŸini” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.