Seyyid İmam Ali Hamanei: Bölge halkı, ABD’den şiddetli biçimde nefret etmektedir

  • 01 Ocak 2020
  • 536 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamanei: Bölge halkı, ABD’den şiddetli biçimde nefret etmektedir

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, “Ben, İran halkı ve hükümeti, ABD’nin Irak’ta Haşdi’ye saldırarak işlediği cinayetini şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. İmam Hamanei, bölge halkının ABD’den şiddetli şekilde nefret duymakta olduğunu belirtti.

Bugün binlerce hemşire Hz. Zeyneb -sa- kutlu doğum günü dolaysıyla İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştü. Görüşmede İslam İnkılabı Rehberi, Irak başta olmak üzere bölgede ABD’ye karşı nefret dalgasını halkın doğal tepkisi olarak niteleyerek şöyle konuştu: “Bir düşünün. Amerikalılar, Irak ve Suriye’de ne yapıyor? Haşdi Şabi, onlar tarafından oluşturulan ve desteklenen IŞİD’i ortadan kaldırdı. Şimdi de onlar Haşdi Şabi’den intikam almakta, çünkü  ırak halk gücü IŞİD’i yok etti.”

ABD Başkanı Donald Trump’ın dün Irak’ta yaşanan olaylardan sorumlu tutması ve İran halkını tehdit etmesine yanıt veren İslam İnkılabı Rehberi, “Birincisi, hiçbir şey yapamazsınız çünkü bu mesele İran’la ilgili değil. İkincisi ise eğer siz mantıklı olsaydınız ki değilsiniz, Irak, Afganistan ve diğer ülkelerde işlediğiniz suçların, halkların sizden nefret etmesine yol açtığını anlardınız” ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei beyanatının devamında şu ifadeleri kullandı: “İran, savaş peşinde değil ancak milletimizin menfaatlerine, onuruna ve ilerlemesine yönelik tehditlere tereddütsüz sert bir darbe indireceğiz.”

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca Blackwather gibi kötü firma başta olmak üzere ABD’nin Irak ve Afganistan’daki cinayetleri ve binlerce Iraklı bilim insanı ve de sıradan insanı katliam etmesine işaretle, Amerikan yetkililerinin izin almadan bazı bölge ülkelerine gidip, kendi üslerine ziyaret gerçekleştirmelerinin ABD’nin bölge ülkeleri ve milletlerine karşı aşağılayıcı tavırlarının bir diğer örneği sayıldığını vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, İran milletini cesur, basiretle ve her alanda faaliyete hazır bir millet olarak niteleyerek, “Zafer İran milletine aittir ve ülkenin yarınki günü bugünkünden kat kat iyi olacak.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.