Seyyid İmam Ali Hamaney, Ayetullah Şahrudi’nin cenaze namazını kıldırdı

  • 27 Aralık 2018
  • 1.538 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney, Ayetullah Şahrudi’nin cenaze namazını kıldırdı

Seyyid İmam Ali Hamaney bu sabah Nizamın maslahatını belirleme kurumu NMBK’nın merhum Başkanı Ayetullah Seyyid Mahmut Haşimi Şahrudi’nin cenaze törenine katıldı.

Üç erkin başkanları, nizamın üst düzey yetkilileri ve halk kesimlerinin katıldığı cenaze töreninde İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin cenaze namazını kıldırdı ve yüce Allah’tan kendisine gani gani rahmet ve ilahi mağfiret diledi.

Merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin naşı mümin ve kadirşinas Tahran halkı tarafından kaldırıldı ve ardından Hz. Masuma -s- külliyesinde defnedilmek üzere Kum kentine intikal ettirildi.

Bu arada merhum Ayetullah Haşimi Şahrudi için Seyyid İmam Ali Hamaney tarafından Kum’un Azam camiinde akşam ve yatsı namazının ardından bir anma merasimi düzenleneceği açıklandı.

Ayetullah Haşimi Şahrudi için ayrıca Perşembe günü de Tahran’da İmam Humeyni -ks- Hüseyniyesi’nde ve İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin katılımı ile bir anma töreni düzenlenecek.

Nizamın maslahatını belirleme kurumu NMBK Başkanı Ayetullah Seyyid Mahmut Haşimi Şahrudi bir süre hastalandıktan sonra Pazartesi günü 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.