Seyyid İmam Ali Hamaney, İsfahan halkıyla görüştü

  • 17 Kasım 2016
  • 938 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney, İsfahan halkıyla görüştü

Seyyid İmam Ali Hamaney dün, İsfahan halkından binlercesiyle bir araya gelip yaptığı görüşmede, önemli beyanatlarda bulundu.

Seyyid İmam Ali Hamaney, Amerika başkanlık seçimlerine ve Turmp’un seçilmesiyle sonuçlanması hakkında yaptığı konuşmada; bazı ülkelerin yöneticilerinin bundan doyı matem tuttuğunu, bazısının da sevinç duyduğunu belirterek, İran’ın ne matem tuttuğunu nede sevindiğini, çünkü bizim için değişen bir şey olmadığını, hiçbir endişe ve kaygı da duymadığımızı, Allah’ın lütfüyle, her türlü olası hadiseyle yüzleşmeye hazır olduğumuzu vurguladı.

Seyyid İmam Ali Hamaney, ABD’deki son seçim sonuçları hakkında bir hüküm vermenin gerekmediğini, çünkü Amerika’nın değişmediğini, geçen 37 senede iş başında olan iki partiden her birinden hiçbir hayır gelmediğini, İran halkının sürekli onların şirretliğine uğradığını belirtti.

Seyyid İmam Ali Hamaney, İran halkının Amerika’nın sultacılığı karşısında kararlı bir şekilde direndiğini, direniş ekonomisi, bilimsel gelişim ve milli birlik ve dayanışmanın üç temel ilke olduğunu, farklı deneyimler yaşanarak zaaf noktalarının tespit edilmesi ve giderilerek güç ve kuvvet noktalarına dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Seyyid İmam Ali Hamaney, İran Milletinin İslam inkılabı değerlerine sahip çıktığını, Amerika’nın tehdit ve baskılarına karşı direndiğini belirtip, bölgedeki gerçekler ve şartlar göz önünde bulundurularak basiretli ve bilinçli hareket edilmezse, Amerika’nın sultacı ve hegemonyacı düzeninin hile ve komloları doğru bir şekilde tespit edilemezse, Amerika tarafından ciddi zararların dayatılacağını belirtti.

Bu yüzden güvenliği sağlayıp korumak öncelik taşıyor. Güvenliği sağlayıp korumanın yolu, ekonomik güç ve gelişimi sağlamak, son gelişmeler ve tehdit kaynaklarını belirlemektir. Yapılan doğru tanım ve tespitler, önceki deneğim ve tecrübelere dayalı olarak gelişip olgunlaşıp, etkin yumuşak güce dönüşmüştür. İran İslam cumhuriyetinin manevi ve zengin kültürel düşünce gücünden oluşan yumuşak gücü temelinde İran halkı akıl, tefekkür ve tecrübesiyle Amerika’nın militarist mahiyetini tespit edip ona güvenmemektedir.

İslam inkılabından sonra Amerika sürekli İran halkına düşmanca tutum izledi. İran Düşmanlarına askeri ve silah desteği verdi. İran’ın barışçı nükleer faaliyetlerinden dolayı İran halkına karşı insanlık dış yaptırımlar uyguladı. Amerika başkanlık seçimleri sırasında ve sonrası da İran karşıtlığı devam etti. Trump Barışçı Nükleer anlaşmayı yırtacağı tehditlerinde bulundu. Bu nedenle Seyyid İmam Ali Hamaney’in Amerika’ya güvensizlik ile sözleri, İslam inkılabının yüce değerlerini koruma ve geliştirmek için kaçınılmaz bir hidayet kaynağıdır.

Amerika başkanlık seçimleri kampanyaları sırasında politikacılar ve başkanlık adaylarınca yapılan ahlaksızlıklar da Amerika’nın toplumsal ve manevi değerlerinin nasıl çökertilmek istendiğini de gözler önüne seriyor. Amerikalı yöneticiler, Amerika’nın hileli ve komplocu girişimleri sonucu baş gösteren bölgesel ve uluslararası olumsuz gelişmeleri propaganda malzemesine dönüştürüp, kamuoyunu aldatmaya çalışıyorlar. Ancak bütün bu sorunların Amerika’nın da yakasına yapıştığı görülüyor. Clinton ile Trump ise seçim kampanyalarında bu skandallar konusunda bir birini suçlamaya çalıştılar. Amerika başta olmak üzere küresel sultacı ve emperyalist güç odakları, uluslararası ve Amerika iç siyasetindeki bütün sorunların asıl kaynaklarıdır. Seyyid İmam Ali Hamaney, bu nedenle kültür, ekonomi ve siyasi yapının sağlamlaştırılıp korunması halinde özbilinç ve özgüvenin sağlanıp geliştirilmesi halinde İran halkını hiçbir güç tarafından tehdit edilemeyeceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.