Seyyid İmam Ali Hamaney: Kuran’ı zayıflatabileceklerini düşünüyorlar, ama yanılıyorlar ve kendilerini mahvediyorlar

  • 03 Ekim 2023
  • 71 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney: Kuran’ı zayıflatabileceklerini düşünüyorlar, ama yanılıyorlar ve kendilerini mahvediyorlar

İslam Devrimi lideri Seyyid İmam Ali Hamaney, 37 Ekim 3 tarihinde Tahran’da düzenlenen 2023. Uluslararası İslam Birliği Konferansı’nda bir grup İran halkı ve yetkilisinin yanı sıra Müslüman ülkelerin büyükelçileri ve katılımcılarıyla bir araya geldi.

İslam Devrimi’nin lideri Seyyid İmam Ali Hamaney, İsrail ile ilişkileri normalleştirmeye çalışan ülkeleri “Siyonist rejimin bozulabilir” olduğunu belirterek azarladı.

Seyyid İmam Ali Hamaney Salı günü yaptığı açıklamada, “İslam Cumhuriyeti’nin kesin pozisyonu, normalleşmeyi Siyonist rejimle kumar oynamayı kendileri için bir model olarak kullanan hükümetlerin kaybedeceği ve kaybın onları beklediğidir” dedi.

“Bir hata yapıyorlar ve Avrupalıların dediği gibi, kaybeden bir ata bahis oynuyorlar” dedi bir grup insana, hükümet yetkililerine, İslam ülkelerinin büyükelçilerine ve Tahran’daki uluslararası birlik konferansının konuklarına.

Seyyid İmam Ali Hamaney, İsrail’deki durumun yakınlığı teşvik edecek türden olmadığını ve ülkelerin “bu hatayı yapmaması gerektiğini” söyledi.

“Bugün, Filistin hareketi son yetmiş seksen yılda her zamankinden daha neşeli, Filistin gençliği ve gasp karşıtı, baskı karşıtı ve Siyonizm karşıtı hareket her zamankinden daha neşeli, daha canlı ve daha hazır.

“Ve inşallah bu hareket meyvesini verecek ve merhum saygıdeğer İmam Humeyni’nin gasp rejimini bir kanser olarak tanımladığı gibi, inşallah bu kanser Filistin halkının ve tüm bölgedeki direniş güçlerinin ellerinde yok edilecektir.”

Seyyid İmam Ali Hamaney, İsrail’in Müslüman ülkelere karşı kötü niyetli olduğunu söyledi.

“Siyonist rejim sadece bize karşı değil, diğer ülkelere karşı da nefret ve öfke dolu. Siyonist rejim uzak ve çevresindeki ülkelerden memnun değil bu. Mısır, Irak ve Suriye’den de nefret ediyorlar.

“Neden? Çünkü hedefleri Nil’den Fırat’a kadardı ve bu gerçekleşmedi. Bu ülkeler farklı nedenlerle buna izin vermedi.” dedi.

“Elbette Kur’an, ‘Öfkelen ve öfkeden öl’ der. Durum böyle olacak. Şimdi ölüyorlar ve Tanrı’nın lütfuyla ‘Öfkeli ol ve öfkeden öl’ Siyonist rejim örneğinde gerçekleşiyor.” dedi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, İslam’a yönelik düşmanlığın şimdi her zamankinden daha açık olduğunu söyledi ve Batı’da Kur’an-ı Kerim’e yapılan saygısızlığı örnek olarak gösterdi.

“Cahil bir aptal hakaret ediyor ve bir hükümet bunu destekliyor, bu da konunun sadece sahnelenmiş ve hakaret edici olmadığını gösteriyor” dedi.

“Perde arkası unsurlarının amaçlarını yerine getirmek için kendisini en ağır cezalara ve idama mahkûm eden o cahil ve habersiz insanla hiçbir ilgimiz yok. Tartışma, bu suçların ve nefret dolu eylemlerin tasarımcıları hakkındadır.

Lider, “Kuran’ı zayıflatabileceklerini düşünüyorlar, ama yanılıyorlar ve kendilerini mahvediyorlar” diye ekledi.

Seyyid İmam Ali Hamaney, Kuran’ı bu tür eylemlerle zayıflatma fikrinin sanrısal olduğunu, bunun da sadece Kutsal Kitap’ın düşmanlarının içini açığa çıkardığını söyledi.

“Kur’an bir hikmet, ilim, insancıllaşma ve uyanış kitabıdır ve Kur’an’a düşmanlık aslında bu ulvi kavramlara düşmanlıktır. Elbette Kur’an, yozlaşmış güçler için bir tehdittir çünkü hem zulmü kınar hem de zulme boyun eğen mazlumları suçlar.”

Seyyid İmam Ali Hamaney, Kuran’a saygısızlık etmenin ifade özgürlüğünün “üçlü, yanlış ve yanlış” lakabı altında gerekçelendirilmesinin sadece gerekçelendiricileri utandırdığını söyledi.

“İfade özgürlüğü bahanesiyle Kuran’a hakaret edilmesine izin veren ülkelerde, Siyonist sembollere de saldırılmasına izin veriyorlar mı? Söz konusu ülkelerin dünyanın zalim, canice ve yağmacı Siyonistlerinin egemenliği altında olduğunu daha açık bir şekilde kanıtlamak için hangi dil kullanılabilir?”

Seyyid İmam Ali Hamaney İslam Birliği Haftası vesilesiyle İslam ülkelerinin liderlerini ve politikacılarını, İslam dünyasının uzmanlarını ve seçkinlerini şu soru üzerinde düşünmeye çağırdı: İslam ülkelerinin birliğinin düşmanı kimdir ve Müslümanların birliği kime zarar verir ve onların müdahale ve yağmalarını önler?

Lider, Batı Asya ve Kuzey Afrika’daki İslam ülkelerini Amerikan hırsızlığını, baskısını ve müdahalesini önlemek için birleşmeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.