Seyyid İmam Ali Hamaney´den kardeşlik ve beraberlik mesajı

  • 06 Eylül 2017
  • 1.353 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney´den kardeşlik ve beraberlik mesajı

Zahidan kentindeki Ehl-i Sünnet Cuma Namazı Hatibi’nin İslam İnkılabı Rehberi’ne yazdığı ve dini azınlılkların haklarına daha fazla önem verilmesini talep ettiği mektuba verilen yanıt yayınlandı.

İran’ın Zahidan kentindeki Ehl-i Sünnet Cuma Namazı Hatibi Mulavi Abdülhamit’in Seyyid İmam Ali Hamaney´e yazdığı ve İran’daki dini azınlılkların haklarına daha fazla önem verilmesini talep ettiği mektuba İnkılap Rehberi’nin verdiği yanıt yayınlandı.

Seyyid İmam Ali Hamaneyin Ofis Başkanı Hüccet’ül İslam Muhammedi Golpayegani’nin Mulavi Abdülhamit’e yönelttiği mektupta şu ifadelere yer verildi:

Seyyid İmam Ali Hamaney’e iletildi. Rehberimiz, İslam Cumhuriyeti’yle İslam İnkılabı değerlerine yönelik gösterdiğiniz ilgi ve desteklerinizden dolayı sizi takdir ederek, şu beyanatta bulundu: İran’daki tüm organların dini öğretilerle anayasaya dayanarak her türlü etnik, kavmiyet ve mezhepten olan İranlılara yönelik hiçbir şekilde ayrımcı veya adaletsiz bir davranışta bulunmaması gerekiyor. Biz de tüm İranlıların yan yana yer aldığı safları ile oluşturdukları birlik vasıtasıyla İran’ın onurunu düşünüp bu yolda uğraşarak düşmanların sözü geçen beraberliğe zarar verip komplo girişiminde bulunmasına izin vermemesi gerektiğini düşünüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Kürt, Türk, Arap, Azeri Türkü, Çerkez vs etnik tabanda birinin diğerine hiçbir üstünlüğü yoktur ancak nesebi ve ilmi-takva-himmeti açıdan üstünlük olur. Bunda ise ırk mezhep ayrımına bakılmaz kişi isim ile değil özü ile anlaşılır ki Allah’ın emrine Resulüne ve Ehlibeyt hakkına riayet ederek Allah’a karşı sınırını bilmek yada kendini bilmek(İyi-kötüsüyle nefsini tanıma) ve Emir el Müminin İmam Ali aleyhi selamın buyurduğu gibi insanlara yaratılışta eş dinde kardeş olarak bakmak esasiyeti üzere saygılı, hoşgörülü ve sürekli araştıran ilim mektebinde ömür tüketme gerçek lezzetleri semaları keşfetme ruhu kurtuluşa yani Allah’a yakınlaştırma! Tabi Türkiyede Alevi-Caferi hakları yerine getirilirse kardeşlik yolunda birlik sağlanabilir.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.