Seyyid İmam Ali Hamaney’in, Avrupa’da İslami Öğrenciler Derneklerine gönderdiği mesaj

  • 20 Ocak 2017
  • 1.027 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney’in, Avrupa’da İslami Öğrenciler Derneklerine gönderdiği mesaj

Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney Avrupa’da İslami Öğrenciler Derneklerine gönderdiği mesajda, “gençlik ve öğrenciliği” güçlü bir motor gücü gibi, insanlara, kendi yüce hedeflerine ulaşmada yardımcı olduğunu belirtti.

İmam Ali Hameney söz konusu mesajında, “ Siz azizlerden beklenti, kendinizi ilmi, dini ve ahlaki açıdan yetiştirmenin ötesinde, kendi çevrenizi etkilemeniz ve konuşma ile davranışlarınızla, Allah yolunu izleyenleri arttırmanızdır” dedi.

Gençlerin asil ilahi düşünceyi yaymadaki etkin rolünü vurgulamak aslında derin bir anlam taşıyor. Bu etkinlik, bir çok gencin aşırıcı ideolojilerin tuzağına düştüğü mevcut şartlarda, kader belirleyici boyutta önem taşıyor. Gençler, gelecek sermayeleri oldukları kadar, mezhep adında tahrif edilen bir ideolojiden kaynaklanan aşırıcı kültürel saldırılara maruz kalmaktalar. Bu korkunç olayın etkilerini, aşırıcı eğilimler, ırkçı düşünceler veya ahlaki sapkınlıklar ve batıda din ve maneviyattan uzaklaşmak şeklinde yaşanan sorunlarda mümkün.

Seyyid İmam Ali Hamaney, Kasım 2015 tarihinde batılı gençlere bu bağlamda yazdığı mektupta çok açık konuştular. Ayetullah Hamenei ocak 2014’te de yine Avrupalı ve Amerikalı gençlere aynı içerikli bir mektup yazdı. Her iki mektubun ortak yönü, batılı gençlerin, İslam dinini islami kaynaklarından ve hiçbir aracı olmadan tanımaya çalışmaktır. Seyyid İmam Ali Hamaney, gençlerin İslam üzerinde hür ve bağımsız ve hiç bir propagandanın etkisi altında kalmaksızın düşünmeye davet etti. İslam inkılabı rehberi ilk mektubunda Batılı gençlerden İslam dinini Kur’an’ı Kerim ve Resulullah’ın –saa– siyeri ve öğretileri gibi birinci kaynaklardan öğrenmelerini ve Batı medyasının İslam ve müslümanlar hakkında söyledikleri ile yetinmemelerini istedi.

Günümüzde IŞİD’in cirit attığı ve terör saldırılarında bulunduğu bölgelere dönüşen ülkeler aslında gençlerinin bir bölümünü kaybetmiştir, bu yüzden uzun yıllar bir çok siyasi, sosyal ve ahlaki sorunlardan oluşan büyük bir boşlukla karşı karşıyadır. Gençlerin düşüncelerini kötü yönde etkilemek aslında bir toplumun alt yapısını yok etmek ve dini ile ahlaki inançlarını sarsmak anlamındadır. Günümüzde de sultacı güçler ve en başta da Amerika, gençleri yok etmek ve batı ve İslam’ı karşı karşıya getirmek için terörizm ve aşırıcılığı bir araç olarak kullanıyorlar.

Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney batılı gençlere hitaben ikinci mektubunda şöyle ifade ediyor:

Ben siz gençlerden doğru ve derin bir teşhisle acı tecrübelerden yararlanmanızı ve İslam dünyasıyla onurlu ve sağlıklı bir ilişkinin temellerini atmanızı istemekteyim. Bu durumda uzak olmayan bir gelecekte şunu göreceksiniz ki böylesine bir yaklaşım üzerinde yükselttiğiniz bina, mimarları üzerine güven gölgesini yayacak, huzur ve emniyetin sıcaklığını armağan edecek ve aydınlık bir geleceğe olan umut hüzmelerini dünya çapında parlatacaktır.

Seyyid İmam Ali Hamaney, gençler ve onların toplum ve gelecekteki rollerine bu kadar dikkat ettiği bir ortamda maalesef bir çok topluma zarar veren konu, gençlerin yapıcı rollerinden gaflet etmeleridir. Bu konu, BMGK’nın, Rehber Seyyid İmam Ali Hamaney’in batılı gençlere yazdığı ikinci mektubundan yaklaşık iki hafta sonra onayladığı bildiri ile gençlerin barışın tesisi ve her türlü aşırıcılığa karşı mücadelede etkin bir güç olduğunu belirtmesi kadar önemlidir. BM dönem genel sekreterin gençler işleri özel temsilcisi Ahmet el-Hendavi bu bildirinin, iktidardaki yönetimlerin gençler konusunda sahip olduğu zihniyeti değiştirme yönünde göz alıcı bir getiri olduğunu belirtti. Bu ise Seyyid İmam Ali Hamaney’in Avrupa’da İslami Öğrenciler Derneklerine gönderdiği mesajda değindiği konudur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.