Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda yas merasimi düzenlendi

  • 28 Eylül 2017
  • 1.392 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney´in huzurunda yas merasimi düzenlendi

Hz. İmam Hüseyin (as) ve vefakâr yaranına yas merasimi Rehber Seyyid İmam Ali Hamaneyin katılımıyla İmam Humeyni (ra) hüseyniyesinde yetkililer ve halktan binlerce kişinin katılımıyla düzenlendi.

Bu merasimde bir konuşma yapan Huccetulİslam Seyyid Ahmed Hatemi, Hz.Hüseyin’in kıyamının en önemli öğretilerinden birinin ”Dini Savunmak ve onun yolunda fedakarlık etmek” olduğunu söyleyerek, Hz. Hüseyin’in bu tarihi hareketini, tedbir, aydınlık ve yüksek himmetle başlattığını ve bu yolun sonunu bilmesine rağmen ve Allah yolunda şehadeti, Kuranın ve Peygamberin sünnetinin hakimiyeti için seçtiğini belirti ve onun böylece Allah’ın dinini savunmada can vermekten, şehit olmaktan kaçınılmaması gerektiğini, asla taviz verilmemesi ve müsamaha edilmemesi gerektiğini gösterdiğini söyledi.

Sözkonusu merasimde Ehli Beyt (as) meddahları Hz. İmam Hüseyin ve yareninin musibeti için mersiye okuyarak ağıtlar yaktılar.

Hz.Hüseyin’in(S) şehadetiyle ilgili merasimler İmam Humeyni hüseyniyesinde 7 Muharrem’in gecesinde başladı ve 12 muharrem gecesine kadar devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.