Seyyid Nasrallah: ‘Büyük İsrail Projesi’ Çökertildi!

  • 06 Kasım 2015
  • 3.234 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: ‘Büyük İsrail Projesi’ Çökertildi!

Lübnan’da Hizbullah Lideri Hasan Nasrullah İsrail işgali altındaki yeni intifadanın; tüm Arap ve İslam ümmetini Filistin davası ve Aksa Mescidini savunmada yeni sorumluluklar altına koyduğunu belirtirken, bu intifadaya gerçek ve etkin bir destek vermeye çağırdı.

Filistin’e Destek İçin Uluslararası Ulemalar Forumunda konuşan Nasrullah; düşman İsrail’in yanı sıra efendileri ve koruyucularının Filistin halkı ve Aksa Mescidinden uzak durmaları için söz konusu intifadanın ciddi ve etkin bir şekilde desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Nasrullah günümüzde Filistin topraklarında yaşananların, yüksek duyarlılığı yansıttığını, düşmanın yüreğine korku salmasının yanında da ekonomisini zayıflattığını söyledi.

‘Büyük İsrail Projesinin’ çökertildiğini belirten Nasrullah; fakat İsrail’in hala bölge halklarını tehdit ettiğini ve tüm fırsatları kullanmaya çalıştığını vurguladı. Nasrullah İsrail ve planlarının gerçeğinin deşifre edilmesi için medyatik, kültürel ve siyasi büyük çabaların harcanması önemine işaret etti.

Sözlerine devam eden Nasrullah; “Şayet Afganistan, Pakistan, Irak ve Suriye’de eylemlerde bulunanlar işgal altındaki Filistin topraklarına gelseydiler; İsrail şu ana kadar çoktan yok edilmiş ve Filistin halkı kurtulmuş olurdu..” ifadesini kullandı. Bu ülkelerde söz konusu eylemler için harcanan paralar ve temin edilen silahların miktarına ışık tutan Nasrullah; tüm bunların neden Filistin için yapılmadığı sorusuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    …RUSİYA AVİASİYASİNİN TÜRKMƏNLƏR YAŞAYAN ƏRAZİYƏ BOMBALAR ATMASİ HAQDA MƏTBUATDA YAZİLANLAR DOĞRUDURSA,BU RUSİYANİN BÖLGƏDƏ GÖRDÜYÜ YAXŞİ İŞ VARSA ONU NÜFUZDAN SALİR.DİNC TÜRKMƏNLƏR,ONLARİN KÖRPƏ BALALARİ,NƏ GÜNAH SAHİBİDİR? ÜMUMİYYƏTCƏ DÜNYA TÜRKMƏNLƏRİ RUSLARLA MEHRİBAN MÜNASİBƏTLƏRDƏ DAİM YAŞADİQLARİNİ MƏTBUATDAN OXUMUŞDUQ.İNDİ BİRDƏN-BİRƏ NƏ BAŞ VERİR?BİR TƏRƏFDƏN HƏLƏ ƏVVƏLLƏR TORPAQLARİ İŞİD TƏRƏFİNDƏN İŞGALA MƏRUZ QALMİŞ TÜRKMƏNLƏRƏ DEYİL,SİLAH SURSAT PEŞMƏRGƏ KÜRDLƏRƏ VERİLİRDİ VƏ ONLARDA İŞĞALDAN AZAD ETDİKLƏRİ TÜRKMƏN TORPAQLARİNİ İŞİDİ QOVUB ÇİXARDİQDAN SONRA BELƏ,GERİ TÜRKMƏNLƏRƏ DEYİL,ÖZLƏRİ ORADA MƏSKUNLAŞİRDİLAR.TÜRKMƏN TORPAQLARİNİ BÖYÜK DÖVLƏTLƏR ,PLANLİ ŞƏKİLDƏ PEŞMƏRGƏLƏRƏ VERİLMƏSİ VƏ YAXUD PEŞMƏRGƏLƏRİN ÖZLƏRİNİN ZƏBT ETMƏLƏRİ ƏDALƏTSİZLİK DEYİLMİ?

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.