Seyyid Nasrallah: İmam Hamanei liderliğinde İran, güçlü İslam’ın bayraktarı olarak kalacak

  • 10 Ağustos 2022
  • 97 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: İmam Hamanei liderliğinde İran, güçlü İslam’ın bayraktarı olarak kalacak

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Aşura günü münasebtiyle yaptığı konuşmada, İmam Hamanei’nin liderliğide İran İslam Cumhuriyeti’nin güçlü İslam’ın bayraktarı olarak kalacağını vurguladı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah Aşura günü münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Seyyid Hasan Nasrullah konuşmasının başında Nijerya’da Aşura matem merasiminde Müslümanlara yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı.

Lübnan’daki duruma değinen Nasrullah, “Lübnan’ın deniz zenginliğine uzanan eller, Lübnan toprağına uzanan eller gibi kesilecektir” dedi.

Nasrullah, “Önümüzdeki günlerde Lübnan’ın deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin taleplerine Siyonist Rejimin yanıtlarını bekliyoruz. Düşmana Lübnan’ın ve milletin ülkenin doğal kaynaklarına müdahaleyi kabul etmediğini ve her ihtimale karşı hazır olduğunu söylüyoruz” ifadesini kullandı.

Gazze’deki son gelişmelere atıfta bulunan Nasrullah, Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

İşgalcilere seslenen Hasan Nasrullah, “Lübnan’da sizin bizimle olan hesabınız başkadır. Bugünkü direniş her zamankinden daha güçlü. Lübnan ve halkı hakkında asla hata yapmayın” ifadelerinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, direniş şehitleri General Kasım Süleymani ile Ebu Mehdi el-Mühendis’in fedakarlıklarına dikkat çekerek, “İran, İslam dünyasının merkezi ve direniş ekseninin kalbi olmaya devam edecek” diye kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.