Seyyid Nasrallah: Şimdilik Trump’ın Cevabını Vermiyorum

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.636 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: Şimdilik Trump’ın Cevabını Vermiyorum

Lübnan Hizbullah Hareketi Genelsekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, teröristlere karşı sürdürülen Arsal mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yemen milletinin Lübnan ve Filistin direnişine verdiği destekten dolayı Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi’yi takdir eden Seyyid Hasan Nasrullah, Yemen halkının Mescid-i Aksa’ya destek yürüyüşünü Arap ülkeleri tarihindeki en büyük yürüyüş olarak nitelendirdi.

Seyyid Hasan Nasrullah, ABD Başkanı Trump’ın mesnetsiz sözlerine işaret ederek, “Lübnan hükümetinin resmi heyetinin ABD’de zor bir durumla karşılaşmaması için şimdilik Trump’ın cevabını vermiyorum” dedi

Arsal operasyonu amacının teröristleri Fulayta ve Arsal’dan çıkarmak olduğunu belirten Nasrullah, “Teröristlerle mücadele kararını İran ve Suriye etkisi altında değil, bizzat kendimiz aldık. Arsal mücadelesinin bölgesel gelişmeler ve Arap ülkeleriyle ilgisi yok .Büyük bir askeri zaferin eşiğindeyiz.” açıklamasında bulundu.

Nasrallah, Hizbullah üyeleri tarafından kurtarılan köylerin Lübnan ordusunun talep etmesi durumunda orduya devredileceğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.