Seyyid Nasrallah: ”Suudi Rejimi Beşar Esad’a Gönderdiği Mesajda İran ve Hizbullah İle İlişkilerini Kes, Kriz Sona Ersin” Dedi.

  • 12 Eylül 2017
  • 1.936 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: ”Suudi Rejimi Beşar Esad’a Gönderdiği Mesajda İran ve Hizbullah İle İlişkilerini Kes, Kriz Sona Ersin” Dedi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Muharrem ayının başlangıcı münasebetiyle bir konuşma yaptı.

Bir grup Ehli-Beyt meddahlarına hitap eden Hasan Nasrullah, şunları kaydetti: Suriye savaş alanındaki varlığımızın farkındayız; şehitlerimiz, yaralılarımız, esirlerimiz ve halkımız tüm denklemleri değiştirdiler. Onlar sadece Lübnan tarihini değil bölgenin tarihini bile değiştirdiler.

Suriye’deki savaş sahasında nihai zaferin direniş güçlerine ait olduğunu belirten Hasan Nasrullah, karşımızdaki eksen (teröristler) bu savaşta başarısız olduğundan dolayı kazanç elde edebilmek için pazarlık yapmak istiyor, teröristlerin yolunun sonu hezimettir, ancak bizim yolumuz zafer yoludur.

Hasan Nasrullah, DEAŞ ve Nusra Cephesi’ne karşı yürütülen mücadeleye işaret ederek, “2011’den beri ABD,Siyonist Rejim, Suudi Arabistan ve Katar’ın direniş eksenini ortadan kaldırıp Filistin meselesini sona erdirmek için büyük bir komplo kurduklarını biliyorduk” açıklamasını yaptı.

Bölgede terörizme karşı mücadelenin büyük önem taşıdığını anlatan Seyyid Hasan Nasrullah, sözlerine şöyle devam etti: Lübnan’da cihad vazifemizi yerine getirmeseydik ülkemizde ne olurdu? Irak halkı cihad fetvasını göz ardı etseydi Irak’ta ne olurdu?

Seyyid Hasan Nasrullah, Suriye krizinin ilk günlerinde İnkılap Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ile yaptığı görüşmesini anlatarak şunları söyledi: O günlerde, herkes Beşar Esad yönetiminin iki veya üç ay sonra çökeceğine inanıyordu. Tahran’da kendi görüşlerimizi İnkılap Rehberi’ne aktararak, “Bugün Şam’da teröristlere karşı mücadele yapmazsak yarın Lübnan’daki şehirlerde savaşmak zorunda kalacağız” dedik. İnkılap Rehberi de fikirlerimizi teyit ederek, “Sadece bu bölgelerde değil, aynı zamanda İran’ın Kirman, Huzestan ve Tahran eyaletlerinde de (savaş çıkabilir) … Bu savaşın pek çok ekseni var, İran, Lübnan ve Suriye ekseni. Suriye ekseninde Beşar Esad’ın kazanmasını desteklemeliyiz, zira muzaffer olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Suriye krizinden hemen hemen iki yıl sonra Suudilerin Beşar Esad’a bir mesaj gönderdiğini kaydeden Hasan Nasrullah, “Söz konusu mesajda şu ifadeler yer alıyordu: Yarın bir basın toplantısında İran ve Hizbullah Hareketi ile olan bağlarının sona erdireceğini açıkladıktan sonra kriz anında bitecek” diye konuştu.

Irak’ta yaşanan kriz hakkında Seyyid Hasan Nasrullah, şu açıklamalarda bulundu: Bu krizin en başından Irak’taki kardeşlerimize “DEAŞ’a karşı çıkmazsanız onlar Deyr ez Zor’u ele geçirdikten sonra Irak’ı hedef alacaktır” uyarısında bulunmuştuk. Tahminlerimiz doğru çıktı ve DEAŞ’lılar Irak topraklarının üçte ikisini ele geçirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Seyyid Hasan Nasrallah a selam olsun. Siyonist emperyalist Suriye yi bu yüzden işgal etti ve ediyor! Siyonistler sonunda kaybedecek.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.