Seyyid Nasrallah: Terörizmle mücadele halen devam ediyor ve direniş eksenin mücadelesi teröristlerin ilerlemesini engellemiştir

  • 23 Aralık 2015
  • 825 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: Terörizmle mücadele halen devam ediyor ve direniş eksenin mücadelesi teröristlerin ilerlemesini engellemiştir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Hasan Muhammed el-Hac’ın vefat töreninde yaptığı konuşmada, “Eğer Irak, Lübnan ve Suriye’deki tekfirci gruplar zafere ulaşsaydılar bölgenin durumu nasıl olacaktı? Terörizmle mücadele halen devam ediyor ve direniş eksenin mücadelesi teröristlerin ilerlemesini engellemiştir” dedi.

Nasrullah, sözlerinin devamında “Eğer Yemen’e karşı saldırı düzenleyen güçler Yemen’deki halk komitelerini yenmeyi başarsaydılar artık bu ülkede IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütleri hüküm sürüyorlardı. Direniş’in mücadelesi Arap kamuoyunda büyük bir değişikliğe neden oldu” açıklamasını yaptı.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Bizim terörizme karşı mücadele etmemiz İslam, bölge ülkeleri ve kutsal değerleri savunmak içindir. Direniş, müslümanların güvenlik ve sağlığını tehlikeye düşüren her türlü komploya yönelik duyarlıdır” diye ekledi.

Seyyid Hasan Nasrullah, Suudi Arabistan’ın doğusunda bulunan bir Hüseyniye’ye düzenlenen saldırıya da işaret ederek, bu saldırının çok alçakça bir girişim olduğunu ifade etti.

Siyonist ve tekfirci grupların komplolarına da değinen Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Siyonist ve tekfirciler bizim tarih ve uygarlığımızı yok etmek istiyorlar, ancak biz Direniş sayesinde dünya ve Arap kamuoyunun görüşünü değiştirdik” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.