Seyyid Nasrallah’ın Müslümanların birlik ve beraberliğine vurgusu

  • 12 Ekim 2022
  • 94 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah’ın Müslümanların birlik ve beraberliğine vurgusu

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, Müslümanların pratik birlik ve dayanışmaya sahip olması gerektiğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Seyyid Hasan Nasrallah, Vahdet  Haftası münasebetiyle yaptığı konuşmada İmam Humeyni’nin (ra), Peygamber efendimizin doğum günü tarihi konusunda Ehlisünnet ve Şia arasındaki ihtilafın olduğuna ve bunun için Hicri Kameri takvime göre 12 ile 17 Rebiülevvel arasındaki tarihi ‘Vahdet Haftası’ olarak ilan etmesine atıfta bulunarak, ”Müslümanlar pratik bir birlik ve beraberliğe sahip olmalı ve ihtilafları değil ortak noktaları bir araya getirmeliler veya ihtilaflı konularda birbirlerini anlamalılar.” dedi.

Nasrallah, konuşmasının bir başka bölümünde Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki deniz sınırı konusuna da değinerek, “Önümüzdeki saatler geleceğimizi belirleyecek” dedi.

”Lübnan halkı olarak bu müzakerelere ilişkin olarak Lübnan devlet başkanının ve Siyonist düşmanın resmi tavrını bekliyoruz.” diyen Nasrallah şöyle dedi: ”Bazı İsrail ve Arap medyası, Hizbullah’ın bu anlaşmayı yok etmek istediği iddiasını teşvik ederken, Hizbullah bu davanın başından beri doğru davrandı.”

Nasrallah, bu anlaşmanın Lübnan hükümetinin talep ve isteklerini karşılaması gerektiğini vurguladı.

Nasrallah Filistin meselesine de değinerek, “Gazze ve Batı Şeria’daki gelişmeler büyük önem taşıyor ve Siyonist rejim ve yetkilileri için şok ediciydi” dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hamas hareketinin Suriye ile ilişkileri güçlendirme kararına övgüde bulunurken, “Bu doğru, cesur ve akıllıca bir karardır. Bugün direniş bölgesi ve ekseni olan Filistin’de birliğe ve doğru bir duruşa ihtiyacımız var.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.