Seyyid Nasrullah: ABD bölgede savaş çıkarmaya çalışıyor

  • 23 Ağustos 2020
  • 1.644 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: ABD bölgede savaş çıkarmaya çalışıyor

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika’nın bölgede savaş çıkarmaya çalıştığını söyledi.

Nasrullah, dün gece Muharrem ayının 3. gecesi münasebetiyle yaptığı konuşmada, Amerika’nın batılı ve bazı Arap ülkeleriyle bölgenin içişlerine müdahale ettiğini belirterek, Amerikalılara hitaben şöyle dedi: ”Sizler niçin diğer ülkelerin içişlerine müdahale etme hakkını kendinizde görüyorsunuz? Niçin adaletsiz girişimlerde bulunuyorsunuz? Ama ister biz, ister diğerlerinin bölge halkımıza  yardım etme hakları yok!?

Seyyid Hasan Nasrullah, direnişin devam edeceğini de belirterek, ”Amerika savaş çıkartabilir, Yemende ve diğer yerlerde çocukların kemiklerini param parça etmeyi kendinde hak görüyor ama hiç kimse bu zulmü eleştirmek ve kınamak için zerre kadar bir tepki bile gösteremiyor” dedi.

Nasrullah, Amerika’yı dünya halkının en büyük sorunu olarak nitelerken, Amerika’nın dünya barışı ve güvenliği için en büyük tehdit olduğunu söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, ayrıca bölgenin asıl belasının siyonist İsrail olduğunu belirterek, ”Eğer biri bu rejimle mücadele edecekse, Filistin tarihi ve bu topraklarla ilgili bilgi sahibi olmalı’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.