Seyyid Nasrullah: Al-i Suud, ömrünün sonlarını yaşıyor

  • 23 Eylül 2019
  • 746 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Al-i Suud, ömrünün sonlarını yaşıyor

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Nasrullah dün yaptığı açıklamada, Al-i Suud rejiminin zalimce girişimleri ve yenilgilerine işaretle, bu rejimin artık yaşlandığını ve ömrünün son aşamalarına geldiğini ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin Eserleri Koruma ve Yayma Ofisi’ne konuşan Seyyid Hasan Nasrullah, Suudi Arabistan’ın anti Filistin politikası, işgal rejimine Yüzyılın Anlaşması’nda yardım etmesi ve Trump karşısındaki zillet ve düşkünlüğü gibi konuların Suudi yöneticilerin heybetini gölgelediğini vurguladı.

Suudiler’in İran düşmanlığına da dikkat çeken Nasrullah, bu düşmanlığın İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin ve direniş cephesine yardımından kaynaklandığını kaydetti.

Hizbullah Genel Sekreteri, Suudi Arabistan’ın İslam İnkılabı zaferinden beri İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı düşmanlık yaptığını hatırlatarak, Suudiler’in direniş cephesi düşmanı olduğu ve bu siyaseti sürdürdüklerini belirtti.

Nasrullah, IŞİD’in Irak’ta ve Suriye’deki cinayetlerine de dikkat çekerek, IŞİD’lilerin Irak ve Suriye’de ABD ve Suudi Arabistan başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinin desteğiyle cinayetler işlediğini kaydetti.

Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan ve Filistin direnişlerinin Siyonist rejimin saldırılarına karşı verdikleri son yanıtlara da değinerek, çatışma kurallarının değiştiğini ve direnişin Siyonist rejimin saldırılarına sert yanıt verdiğini, daha önce taarruz pozisyonunda olan İsrailliler’in artık savunmaya çekildiğini vurguladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.