Seyyid Nasrullah: Artık İsrail ile Çatışmaya Yeteri Kadar Vaktimiz Var

  • 21 Aralık 2017
  • 1.127 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Artık İsrail ile Çatışmaya Yeteri Kadar Vaktimiz Var

Hizbullah Genel Sekreteri, Filistin Halk Kurtuluş Cephesinden bir heyet ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Direniş ekseni şimdi İsrail ile olan çatışmaya odaklanmak için yeterli zamanı buldu” ifadesinde bulundu.

 Filistin Halk Kurtuluş Cephesinden üst düzey bir heyet Lübnan’a ziyarette bulunarak Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştü.Nasrallah, saatlerce süren bu görüşmede, Amerika tarafından Kudüs’ün resmi olarak İsrail’in başkenti tanınmasını yeni bir Balfour Deklarasyonu olarak nitelendirdi.

Seyyid Hasan Nasrallah şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş ekseni terörle mücadelede birçok başarı elde etmiştir ve şimdi, İsrail ile olan çatışmaya odaklanmak için yeterli zamanı bulmuştur.’

Nasrallah Filistinlilerin mücadelesini takdir ederek, milli birliğin korunmasını istedi.

Hizbullah Genel Sekreteri sözlerine şöyle devam etti: ‘İntifada sonuç verinceye ve amacına ulaşıncaya kadar, Filistin halkının imkanları bu intifadanın hizmetinde olmalıdır.’

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Ahmed Fuad’ın başkanlığındaki bu heyet, Nasrallah’la Arap ülkelerinin durumu, uluslararası konular, Filistin meselesi ve Donald Trump’ın Kudüs hakkındaki kararı ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundu.

Heyet bu görüşmede, Filistin Halk Kurtuluş Cephesinin İsrail’e karşı tüm faaliyetlere ve işgal karşısında direniş için ortak bir program oluşturulmasına katılacağını vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri birkaç gün önce de Fetih Hareketi ile görüştü. İki taraf bu görüşmede, Filistin meselesi, Amerika’nın Kudüs hakkındaki son kararı ve Suriye ve bölgedeki son gelişmeler üzerine konuştu.

İki taraf aynı zamanda, bu ilişkilerin güçlenmesi ve mevcut şartların da gerektirdiği gibi, ortak iş birliğini güçlendirmek için gerekli imkanların sağlanması adına görüşmelerin devam etmesi üzerinde anlaştı.

Bu görüşme, Amerika Başkanı Donlad Trump’ın 6 Aralık’ta Beyaz Saray’da yaptığı bir konuşmada Kudüs’ü Siyonist Rejimin başkenti olarak tanıma kararını açıkladığı ve hükümetine Amerika Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması için gerekli hazırlıkları yapmaları emrini verdiği ve Trump’ın bu kararının dünya genelinde kınanmayla karşı karşıya kaldığı bir dönemde gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.