Seyyid Nasrullah: Bölgede gelişmeler direniş lehinedir

  • 30 Haziran 2018
  • 1.853 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Bölgede gelişmeler direniş lehinedir

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgedeki gelişmelerin direniş güçlerinin lehine olduğunu ve Suriye’de silahlı gruplarının artık çöküşün eşiğine geldiklerini söyledi.

Nasrullah, dün yaptığı konuşmada, bölgede şimdiki gelişmelerin direniş mihveri lehine olduğunu belirterek, ”bölgenin gelişmelerini suistimal etmek isteyenler bu girişimlerden el çekmeliler’ dedi.

Lübnan Hizbullah lideri, Suriye’deki gelişmelere temasla ve teröristlerin Suriye’de yenilgilerine işaretle, ”Suriye’de savaş, bölgenin tamamıyladır ve geleceğiyledir ve bugün Suriye’nin güneyinde terörist grupların yokolmalarıyla karşı karşıyayız’ dedi.

Nasrullah, Suriyeli mültecilerin gönüllü olarak ülkelerine dönmelerini isterken ve Hizbullah’ın bu konuda yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, Suriye sınırlarında Irak direniş güçlerine yönelik hava saldırısına da temasla, bu saldırının karşılık bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah, konuşmasının devamında, ABD’nin İran’la varılan nükleer anlaşmadan çıkmasına temasla, ”Amerika’nın bu anlaşmadan çıkması, tehdit ve yaptırım, bütün bunlar ‘Yüzyılın Anlaşması” çerçevesindedir ve bu anlaşma Filistin Meselesi’nin ortadan kaldırılmasını ve Filistinlilerin hak ve hukukunun daimi olarak ayaklar altına alınmasıdır’ dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da hükümetin kurulmasındaki gecikmeyi de eleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.