Seyyid Nasrullah: Direniş, Siyonist rejimin gaz çıkarmasını durduracak güce sahiptir!

  • 10 Haziran 2022
  • 105 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Direniş, Siyonist rejimin gaz çıkarmasını durduracak güce sahiptir!

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri dün akşam Siyonist rejimin Kariş doğalgaz sahasındaki çalışmalarının Lübnan’ın ulusal egemenliğinin ihlali olduğuna işaretle, direniş güçlerinin, Siyonist düşmanın Kariş sahasından petrol ve gaz çıkarmasını durduracak askeri ve güvenlik gücüne kesinlikle sahip olduğunu belirtti.

Siyonist rejim Pazar günü Lübnan deniz sahasını ihlal ederek Akdeniz’de bir doğalgaz platformu kurdu. Siyonist rejim, bu platformla Lübnan karasularındaki Kariş gaz sahasından petrol ve gaz çıkarmaya hazırlanıyor.
Siyonist rejimin bu eylemi Lübnanlı yetkililerden sert tepkiyle karşılaştı.
İran Press’in bildirdiğine göre Seyid Hasan Nasrullah dün akşam düşmana Kariş sahasında çalışmalara başlamasına izin verilmemesi gerektiğine işaretle, Siyonist rejimin bu platformu koruyarak çıkartma sürecini sürdüremeyeceğini söyledi.
Lübnanlıların uluslararası kararları resmiyete tanımadığı bir düşmanla karşı karşıya olduğuna değinen Nasrullah, bu düşmanın anladığı tek mantığın kaba güç mantığı olduğunu, aynı yöntemle onların Gazze şeridinden çıkarıldığını söyledi.
“Seyid Hassan Nasrallah”, Lübnan sularındaki gaz ve petrol kaynaklarının ülkeyi ekonomik alanda kurtarmak için geriye kalan tek umut olduğunu belirterek, Lübnan’daki güçlü direniş, bu ülkenin zenginliğinin yağmalanması ve talan edilmesi karşısında eli kolu bağlı duramayacağını ve durmayacağını belirtti.
Direnişin ana görevinin, Lübnan’ın topraklarını, denizini, petrolünü, gazını ve onurunu korumaya yardımcı olmak olduğunu belirten Nasrullah, ” “Bu dini, milli ve cihatçı bir görevdir”dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.