Seyyid Nasrullah: İran aleyhinde bir savaş bütün bölgeyi içine alır

  • 17 Ağustos 2019
  • 1.413 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: İran aleyhinde bir savaş bütün bölgeyi içine alır

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İran aleyhinde bir savaşın bütün direniş eksenini savaşa çekeceğini belirterek, ‘İran aleyhindeki bir savaş bütün bölgede savaşı içine alır’ dedi.

Nasrullah  dün 2006’daki 33 günlük savaşın zafer yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada bu zaferi tebrik ederken,  İran’ın ABD’ye ait casus İHA’sını düşürerek, İngiltere’ye ait petrol tankerini alıkoyarak cesareti ve gücünü gösterdiğini söyledi.

Nasrullah, Amerika’nın İran aleyhinde bir savaştan sakınmasına da temasla bunun İran için büyük bir kazanım ve zafer olduğunu belirterek, ”Bu durum ABD başkanı Trump’ın İran’ın gücünü anladığını göstermiştir’ dedi.

Hizbullah genel sekreteri, siyonist İsrail rejimi, Arabistan, BAE ve Fars körfezinde bazı Arap rejimlerin bölgeyi savaşa sürüklemeye çalıştıklarını belirterek, ”Hizbullah, Yemen ve Suriye’de  savaşın durması ve Irak ve Lübnan’da sebatın korunmasından yanadır’ dedi.

Nasrullah, Lübnan Hizbullah hareketinin bölgede bir güce dönüştüğünü belirterek, İsraillilere hitaben, ”Eğer Lübnan’a girerseniz, İsrail askerlerinin  yok oluşunu canlı olarak yayınlarız’ dedi.

Hizbullah hareketi genel sekreteri, ayrıca Suudi rejim koalisyonunun Yemen’e saldırısına da işaretle, ‘direniş eksenine dayanmak, mütecavizlerin  saldırılarının durmasına neden olacak ve onların yenilgisi de  çok yakındır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.