Seyyid Nasrullah: Lübnan’daki zafer bölgenin zaferidir

  • 29 Ağustos 2017
  • 973 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Lübnan’daki zafer bölgenin zaferidir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ülkesinin doğusundaki terörle mücadelede elde edilen başarılara dair açıklamalarda bulundu.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ülkesinin doğusunda terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadelede elde edilen zaferlere ilişkin konuşma yaptı.

Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’da teröre karşı yürütülen ortak mücadelede şehit düşen Lübnanlı ve Suriyeli askerlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Terör örgütü DEAŞ’la başlatılan müzakerelere işaret eden Hasan Nasrullah, “Müzakerede bu örgüt tarafından kaçırılan Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması ile tüm şehitlerimizin cenazelerinin teslim edilmesi bir ön şart olarak ortaya koyuldu” dedi.

Hasan Nasrullah, Lübnan’ın doğusundaki gelişmelerin siyasi ve askeri açıdan DEAŞ için büyük bir hezimet olduğuna dikkati çekti.

Terörle mücadelede özellikle el Curud bölgesinde Lübnan ordusunun büyük bir rol oynadığını belirten Hasan Nasrullah, bu zaferin bölgede elde edilen zaferlerin bir parçası olduğunu ifade etti.

Seyyid Hasan Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü: DEAŞ’ın Musul, el Badiye, Deyr-i Zor, Halep ve Rakka’nın güneyinde kalıcı olarak yenilgiye uğratılması Suriye-Lübnan sınırındaki unsurlarını da etkileyerek hayal kırıklığa uğrattı.

ABD’nin terör örgütü DEAŞ’ı beslediği günden güne daha da netleştiğini dile getiren Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, ülkesinin doğusundaki mücadelede elde edilen başarılarla ilgili olarak, “28 Ağustos 2017 günü bölge ve Lübnan tarihinde zafer günü olarak yazılacaktır. Zira şu anda Lübnan topraklarında hiçbir DEAŞ’lı terörist bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.