Seyyid Nasrullah: Suudi Arabistan, Hariri’nin istifa nedenidir

  • 06 Kasım 2017
  • 1.484 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah:  Suudi Arabistan, Hariri’nin istifa nedenidir

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Lübnan Başbakanı Hariri’nin istifasının Suudilerin bu ülkenin iç işlerine karşıtığının bir işareti olduğunu belirtti. Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Beyrut’ta yaptığı konuşmada Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasını değerlendirdi.

Hasan Nasrullah, “Saad Hariri’nin istifası hakkında konuşacağım. Birkaç gün önce bir Suudi yetkili tehditkar sözlerle Hizbullah’ın Lübnan hükümetinden atılması gerektiğini ileri sürdü” dedi.

Hasan Nasrullah sözlerini şöyle sürdürdü: Başbakan Hariri, Suudi Arabistan’a yaptığı ilk ziyaret sonrası kabine toplantısında, herkese Suudilerin istikrar ve güvenlikten yana olduğunu ve mevcut hükümetin sürdürülmesini desteklediğini söyledi. Kendisi ilk ziyaretten memnuniyet duyduğunu ve yeni yardımlar ile seçimlerden bahsetti. Fakat Saad Hariri’nin ikinci Suudi Arabistan ziyaretinde neler yaşandığını ve niçin istifa ettiği konusunda kimsenin bilgisi yok. Başbakan bir kez daha Suudi Arabistan’a giderek kendi istifasını ilan etti. Niçin Hariri’ye Lübnan’a geri dönüp istifasını açıklamasına izin verilmedi?

Saad Hariri’nin istifasının El-Mustakbel akımı da dahil Lübnan’da herkesi şaşırttığını açıklayan Hasan Nasrullah, “Biz bu istifayı talep etmedik. Kanaatimce hükümet gelecek seçimlere kadar faaliyetini devam ettirebilirdi, çünkü ortam da çok uygundu” ifadesini kullandı.

Hasan Nasrullah, açıklamasının bir kısmında da, bu istifanın Suudilerin Lübnan’ın iç işlerine karıştığının bir işareti olduğuna dikkati çekti.

“Başbakan Hariri’nin istifasinin nedeni Lübnan’daki iç sorunlar ve sıkıntılar mı? Kesinlikle hayır” diyen Seyyid Hasan Nasrullah, bunun asıl nedenlerini Suudi Arabistan’da aranması gerektiğini kaydetti.

Son olarak Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, “Şu anda Suudi Arabistan’ın hangi yöne doğru gideceğini bilmiyoruz. Onlar Lübnan’a odaklanmak yerine ilk önce Yemen’de düştüğü bataklıktan kurtulmaya çalışmalı” şeklinde konuştu.

Nasrullah, Hariri’nin istifasının İsrail’in Lübnan aleyhinde savaş hazırlıkları olduğuna dair çıkan şayialara da temasla, ”İsraillilerin kesin olarak zafer kazanacaklarını görmedikleri sürece Lübnan ile hiç bir savaş girmeyeceklerini ve böyle bir savaştan sakınacakları’nı söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.