Seyyid Nasrullah’tan siyonist İsrail ile ilişkilerden sakınılması yolunda çağrı

  • 20 Ocak 2018
  • 1.021 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah’tan siyonist İsrail ile ilişkilerden sakınılması yolunda çağrı

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bütün ülkelerden terör ve işgal rejimi İsrail ile ilişkilerini normalleştirmekten uzak durmalarını istedi.

Beyrut’ta düzenlenen Kuneytra şehitlerinin yıldönümü merasimine video konferans yoluyla katılan Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, yaptığı konuşmada ilk önce şehitlerin aileleriyle yakınlarına başsağlığı diledi.

Nasrullah konuşmasında şöyle dedi: ”Bu şehitlerin yaptığı fedakarlıklar olmasaydı şimdiki güvenliğe ulaşamazdık. Şehitlerin ülkemiz ile bölgedeki önemine değinmemiz lazım. Şehitlerin kanları, ülkemizin özgürleşmesi ile esirlerimizin serbest bırakılmasının yanı sıra DEAŞ ve tekfiri örgütlerin hezimete uğraması üzerinde belirleyici bir etkendi.”

Başta Arap rejimleri olmak üzere bütün ülkelerden siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerini normalleştirmek sakınmalarını isteyen Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri ilaveten ABD’nin Hizbullah karşıtı iddialarına işaret ederek, “Amerika’nın Hizbullah’a yönelttiği narkotik kaçakçılığı suçlaması tamamen mesnetsizdir. Zira bu ticaret ırkçı İsrail’e yönelik yapılsa bile bizim açımızdan haramdır ve bu iddia ise bize karşı açılan birer savaştır. Halbuki Hizbullah, teröre karşı mücadele eden en önemli güçlerden biridir” ifadelerinde bulundu.

İşgal altında tutulan toprakların 13 sınır noktasında İsrail ile ortaya çıkan anlaşmazlıklara da değinen Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Irkçı İsrail’e Lübnan’ın uyarılarını ciddiye almasını tavsiye ederim. Aksi takdirde direniş güçleri bu konudaki görevlerini yerine getirerek Lübnan devletiyle ordusunun yanında yer alacak.”

Lübnan’ın gelecek seçimlerini de değerlendiren Seyyid Hasan Nasrullah, “Seçim dönemine tüm gücümüzle girmiş bulunuyoruz ve halihazırda da herhangi bir siyasi grubun seçimlerin ertelenmesini istediğini düşünmüyoruz. Karşılıklı ithamlarda bulunmak ülkenin ortamını daha da karışık bir duruma sürükleyecek. Kimsenin izole edilmesi doğru değil ve biz de buna karşıyız zira ortadaki en büyük gerçek, diyalog ve müzakere ile dışlanmama konusudur” diye konuştu.

Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri konuşmalarına şunları da ekledi: ”Günümüzde bölgede olup bitenler, ABD’nin planlarını gün ışığına çıkarıyor. Biz daha önce bunların hepsini açıklamıştık. Onlar DEAŞ’ın geri dönme ihtimalini bahane ederek Irak ile Suriye’deki varlığını sürdürmek istiyor. Halbuki tüm dünyanın bildiği üzere Trump’ın bizzat kendi itirafları DEAŞ’ın Amerika tarafından oluşturulduğunu gösteriyor. Iraklılarla Suriyeliler DEAŞ’ın geri dönüşünü engelleyecek ve ABD’nin bu konuda yaptıkları birer nifaktan ibarettir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.