Seyyid Reisi, Pakistan ile kapsamlı işbirliğini teşvik etmeye vurgu yaptı

  • 15 Haziran 2022
  • 170 kez görüntülendi.
Seyyid Reisi, Pakistan ile kapsamlı işbirliğini teşvik etmeye vurgu yaptı

İran cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Pakistan ile kapsamlı işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti, Pakistan’ın petrol, gaz ve elektrik de dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli kapasiteye sahiptir.” dedi.

Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, Salı akşamı Pakistan Dışişleri Bakanı Blaul Butto Zerdari ile yaptığı görüşmede, iki halk arasında yüzyıllara dayanan derin  gönül ve inanç  bağlarına atıfta bulunarak, İran ve Pakistan halkını sadece komşu değil, aksine akraba olarak nitelendirdi.

Reisi, İmam Rıza’nın (a.s) türbesine gelen yabancı ziyaretçilerin çoğunun  Pakistanlı olduğunu ve Ehl-i Beyt’e (a.s) olan aşklarının da bilinen bir gerçek olduğunu belirtti.

Reisi, ”Pakistan’ın güvenliğini kendi güvenliğimiz olarak görüyoruz” dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Blaul Butto Zerdari de, İran ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pakistan’ın çocuğu olduğum kadar İran’ın da çocuğuyum” dedi.

Pakistan dışişleri bakanı Pakistan’a elektrik ihraç ettiği için İran’a teşekkür ederek, “Güvenlik, ticaret ve enerji alanlarında geçmiş görüşmeleri tamamlamaya ve sonuçlandırmaya tamamen hazırız” dedi.

Zerdari ayrıca Pakistanlıların ‘İmam Rıza’ya (s) bağlılığının derinliğine işaret etti ve ülkesinin dini ziyaretçilerin Meşhed’e olan yolculuğunu kolaylaştırmayı planladığını vurguladı.

Pakistan Dışişleri Bakanı ayrıca Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki yaygın orman yangınlarını söndürmedeki yardımlarından dolayı İran İslam Cumhuriyeti Hükümetini övdü./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.