Seyyid Yahya Rahim Safevi: Suud Rejimi, Yemen’de Kesinlikle Yenilecek

  • 08 Mayıs 2015
  • 1.273 kez görüntülendi.
Seyyid Yahya Rahim Safevi: Suud Rejimi, Yemen’de Kesinlikle Yenilecek

İran Silahlı Kuvvetleri başkomutanının ordu işleri yüksek danışmanı ve yardımcısı tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi, Suudi rejiminin Yemen’e saldırısının sonucunun kesinlikle yenilgi olduğunu söyledi.

Tümgeneral Safevi, dün gece İran’ın İsfehan kentide yaptığı açıklamada, Arabistan’ın bildiği nedenlerden dolayı Yemen’e kara saldırısı düzenlemediğini ama Yemenlilerin bir gün misillemede bulunmak üzere Arabistan aleyhinde bir girişimde bulunmaları halinde Suudi rejiminden geriye bir şey kalmayacağını söyledi.

Suudi rejimini, diktatör yönetim ve insanlıktan uzak, İslam’la bağdaşmayan ve Amerika’ya bağlı niteleyen tümgeneral Safevi, Amerika’ya bağlı Suudi rejiminin Yemen’de müslüman kanı akıttığını ama bu zamana kadar siyonist İsrail’e karşı tek bir mermi bile sıkmadığını söyledi.

Tümgeneral Safevi, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik 40 gündür gece gündüz devam eden saldırılarda Yemen’de sivillerin öldüğünü ve bu ülkenin alt yapı gibi önemli merkezlerinin kasıtlı bir şekilde tahrip edilmesinden ötürü bu saldırıların Yemen’e zararının en az 30 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.