Sierra Leone Devlet Başkanı, ABD’den sığınma talebinde bulunan yardımcısının görevine son verdi.

  • 19 Mart 2015
  • 691 kez görüntülendi.
Sierra Leone Devlet Başkanı, ABD’den sığınma talebinde bulunan yardımcısının görevine son verdi.

Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, ABD’den siyasi sığınma talebinde bulunan yardımcısı Alhaji Samuel Sam-Sumana’nın görevine son verdi.

Sierra Leone Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Koroma’nın Sam-Sumana’yı yardımcılık görevinden aldığı bildirildi.

Açıklamada, Devlet Başkan Yardımcısı’nın ABD’nin Sierra Leone Büyükelçiliği’nden siyasi sığınma talebinde bulunmasının “görevini bırakma yönündeki isteğini gösterdiği” belirtildi.

Koroma, yeni bir yardımcı atamak için iktidar partisiyle istişare halinde olduğunu kaydetti. Sam-Sumana, evi silahlı kişiler tarafından kuşatıldığı için güvenlik endişesiyle 15 Mart’ta ABD’nin Sierra Leone Büyükelçisi John Hoover ile görüşerek siyasi sığınma talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

Emniyet yetkilileri, korumalarından birinde Ebola virüsüne rastlandığı için kendini 17 Mart’a kadar karantinaya alan Sam-Sumana’nın karantina koşullarının sürdürülmesi amacıyla Sam-Sumana’nın evine silahlı birlik gönderildiğini bildirmişti.

Devlet Başkan Yardımcısı Sam-Sumana, 7 Mart’ta dolandırıcılık ve halkı şiddete teşvik etmek suçlamalarıyla iktidar partisi Halkların Kongresi’nden ihraç edilmişti. Dini inanışı ve eğitimi hakkında yalan söylemekle suçlanan Sam-Sumana, iddiaları reddediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.