Åžili’de işçiler, ülkenin en büyük bakır madenlerinde giden yolları kapattı

  • 22 Temmuz 2015
  • 701 kez görüntülendi.
Åžili’de işçiler, ülkenin en büyük bakır madenlerinde giden yolları kapattı

Şili’de devlete ait Codelco madencilik şirketinin, sözleşmeli işçileri basına verdikleri demeçte daha iyi bir ücret ve daha iyi çalışma koşulları gibi talepleri yerine getirilmez ise ülkenin en büyük bakır madenlerine giden yolları Salı günü ulaşıma kapatacaklarını duyurmuştular.

Bakır İşçileri Konfederasyonu, sabah 08.00 sularında başlayan işçi eylemi sonrası, dünyanın en büyük açık ocak madeni olan Chuquicamata madeni, dışındaki yola barikat kurulduğunu söyledi.

Sendika resmi web sitesinde de El Salvador Bölümü, Radomiro Tomic, El Teniente ve Kuzey ve Orta Şili’de bulunan Andina madenlerinin bulunduğu yollarda benzer eylemlerin yapıldığını yazdı.

Yaklaşık 40.000 işçiyi temsil eden sendika, müteahhit ve taşeron tarafından istihdam edilen işçiler için pazarlık masasına oturmayı reddederek aynı anda tüm Codelco madenlerinde protesto başlattı.

Beş Codelco şirketine erişimin bölünmesi ve yolların ele geçirilmesi ile şirketlerin faaliyetlerinin kısmen etkilenmesi sonrası Codelco şirketi anlaşmayı kabul ettiğine dair bir bildiri yayınladı.

İşçiler, Codelco madencilik şirketinin müteahhitleri ve taşeronları ile daha iyi ücret ve çalışma koşulları için müzakerelere katılıp baskı yapsalar da Codelco şirketi işçilerin isteklerini reddediyordu.

Madencilik şirketi Ocak ayında yaptığı açıklamada, rekor seviyede düşen bakır fiyatlarına tepki olarak 2015 yılında 1 milyar dolar kesintiye gideceklerini açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.