Simurg füzesi ve Zafer uydusu İmam Humeyni uzay üssünde

  • 08 Şubat 2020
  • 1.027 kez görüntülendi.
Simurg füzesi ve Zafer uydusu İmam Humeyni uzay üssünde

İran Savunma Bakanlığı Hava Uzay Sanayii Uzay Grubu Sözcüsü Seyyid Ahmet Hüseyni, Simurg füzesi ve Zafer uydusu, uydunun uzaya fırlatma işlemi için Semnan eyaletindeki İmam Humeyni -ks- uzay üssüne intikal ettirildiğini açıkladı.

Zafer uydusunun Simurg füzesi ile uzaya fırlatma süreci yeni teknolojilerin kullanılması dolaysıyla komplike şartları söz konusu olduğunu belirten Sözcü Hüseyni, tüm uygun şartlar bir araya geldiği ilk fırsatta fırlatma işlemi başlayacağını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti İranlı bilim adamlarının tasarım ve yapımını gerçekleştirdikleri uydu taşıyan Simurg füzesi ile yine tamamen yerli imkanlarla imal edilen Zafer uydusunu yerden 500 kilometre yükseklikte bir yörüngeye yerleştiriyor.

Uzaktan bilgi toplama uydusu olan Zafer uydusu petrol kaynakları, madenler, ormanlar, tarım arazileri, tarım afetleri ve doğal afetleri gözetlemede işe yarayan bilgi topluyor.

Uydu taşıyan Simurg füzesi 250 kg ağırlığında uyduları yerden 500 kilometre yükseklikte yörüngelere taşıyabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.