Sina Yarımadası’nda 3 bin 200 aile evinden tahliye edildi

  • 22 Eylül 2015
  • 843 kez görüntülendi.
Sina Yarımadası’nda 3 bin 200 aile evinden tahliye edildi

Mısır hükümetinin, ülkenin üst üste saldırılara maruz kalan Sina Yarımadası bölgesindeki 3 bin 200 aileyi evinden tahliye ettiği ve bölgedeki binaları da güvenlik gerekçesiyle yıktığı belirtildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch HRW) tarafından hazırlanan raporda 2013’ten bu yana devam eden operasyonun, Gazze Şeridi sınırındaki evleri yıkarak ‘tampon bölge’ oluşturmayı amaçladığı ifade ediliyor.

HRW raporunda, Mısır’ın bu uygulamasının uluslararası hukuka aykırı olduğu vurgulanıyor ve evleri yıkılan ailelere ya hiç haber verilmediği ya da yıkımdan sadece birkaç gün önce bilgi verildiği, maddi olarak da ailelerin zararlarının telafi edilmediği ifade ediliyor.

Rapordaki uydu fotoğrafı karşılaştırmaları çok sayıda binanın tamamen yıkıldığını gösteriyor. Rapordaki iddialara şu ana kadar Mısır hükümetinden herhangi bir yanıt gelmedi.

Raporda Mısır ile Gazze Şeridi sınırındaki 1 kilometrelik alanda bulunan tüm evlerin ve ekim alanlarının yok edildiği aktarılıyor ve Mısır ordusunun kontrolsüzce patlayıcı kullandığı savunuluyor.

Sina Yarımadası’nı görüntüleyen uydu fotoğraflarını inceleyen ve evlerinden tahliye edilenlerle konuşan örgüt, hükümetin nihai amacının 79 kilometrelik Gazze Şeridi’nin tümünü ‘tampon bölge’ haline getirmek olduğunu iddia etti. Ancak toplu ev yıkımlarını haklı kılabilecek delillere de ulaşılamadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.