Sina’da DEAŞ’a operasyon

  • 19 Ekim 2016
  • 1.060 kez görüntülendi.
Sina’da DEAŞ’a operasyon

Sina Yarımadası’nda ordunun düzenlediği operasyonlarda 2 asker ve 6 silahlı örgüt üyesi öldü

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda silahlı gruplara yönelik operasyonlarda yaşanan çatışmalarda 2 asker ve 6 teröristin öldüğü bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir, yaptığı yazılı açıklamada, Sina’nın kuzey kesiminde ordunun silahlı gruplara yönelik hava destekli operasyonlarında bazı noktalara baskın düzenlendiğini belirtti.

Operasyon sırasında yaşanan çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiğini duyuran Semir, silahlı teröristlerden ise 6 kişinin öldüğünü aktardı.

Semir ayrıca bölgedeki 16 hücre ve 11 patlayıcının imha edildiği, bunun yanı sıra 2 araç ve 10 motosikletin kullanılmaz hale getirildiği bilgisini verdi.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013’ten bu yana Sina’daki birçok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina’da, Kasım 2014’te DEAŞ’a biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.