Şiraz terör saldırısına ilişkin Azerbaycan, Tacikistan ve Afganistan uyruklu 26 terörist tutuklandı

  • 07 Kasım 2022
  • 73 kez görüntülendi.
Şiraz terör saldırısına ilişkin Azerbaycan, Tacikistan ve Afganistan uyruklu 26 terörist tutuklandı

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı yayınladığı yeni bir bildiride Şiraz’da meydana gelen terör saldırısına ilişkin tutuklanan tekfirci teröristlerin kimliğini açıkladı. Bildiride tutuklanan teröristlerin Azerbaycan Cumhuriyeti, Tacikistan ve Afganistan uyruklu olduğu bilgisi yer alıyor.

İran İslam Cumhuriyeti İstihbarat Bakanlığı Şiraz kentinde bulunan Şahçırak türbesinde meydana gelen terör saldırısına ilişkin yeni bir bildiri yayınladı.

İstihbarat Bakanlığı 31 Ekim tarihinde konuya ilişkin yayınladığı önceki bildiride söz konusu terör faciasında operasyon ve lojistik destek veren birkaç unsurun göz altına alındığını bildirmişti.

İran İstihbarat Bakanlığının yayınladığı bildirinin satırbaşları:

– 26 Ekim tarihinde meydana gelen terör faciasının ardından İstihbarat görevlilerinin başlattığı operasyonlar kesintisiz olarak devam etti. Söz konusu çalışmalar istihbarat, karşı istihbarat, güvenlik ve teknik boyutlarda devam etti ve İstihbarat Bakanlığı’nın en karmaşık ve geniş çaplı terör karşıtı operasyonlarından biri gerçekleşmiş oldu.

-Yapılan takipler, araştırmalar ve operasyonların sonucunda söz konusu terör saldırısındaki tüm operasyonu yönetme, operasyon ve lojistik unsurları göz altına alındı. Bunun yanı sıra benzer terör operasyonları için İran topraklarına giriş yapan birkaç unsur da gözaltına alındı. Dolayısıyla bu süre içerisinde şu ana kadar 26 tekfirci terörist göz altına alındı.

-Gözaltına alınan hiçbir şahıs İran uyruklu değildi. Gözaltına alınan tüm unsurlar Azerbaycan Cumhuriyeti, Tacikistan ve Afganistan uyruklu idi.

-Ülke içerisinde operasyonu yönlendirme ve koordine sorumlusu olan esas unsur Azerbaycan Cumhuriyeti uyrukluydu ve Bakü’de Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanından Uluslararası İmam Hümeyni Havaalanına uçak ile ülkemize geldi. Bu şahıs Tahran’a vardıktan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti’nde bulunan koordinatör unsura bildirdi. Şahıs hemen ardından Afganistan’da bulunan IŞİD’in operasyon bağlantısı vasıtasıyla IŞİD’in yabancı uyruklu şebekesiyle de iletişime geçerek Tahran’da bulunduğunu bildirdi.

-Şiraz’daki terör operasyonundaki destek ve lojistik sağlayan unsur Afganistan uyruklu “Muhammed Ramiz Reşidi” isimli ve “Ebu Besir” müstear adına sahip olan bir şahıstır. Türbedeki silahlı saldırgan ise Tacikistan uyruklu “Süphan Komruni” isimli ve “Ebu Ayşe” müstear ismine sahip bir şahıstır.

-Söz konusu teröristler Fars, Tahran, Elburz, Kirman, Kum ve Rezevi Horasan eyaletlerinde takibe alınıp tutuklandı. Teröristlerden birkaçı da ülkenin doğu sınırlarından kaçmaya çalışırken gözaltına alındı.

-Gözaltına alınan teröristlerden birkaçı Zahidan başta olmak üzere başka yerlerde terör operasyonu gerçekleştirmek için hazırlık yapıyordu.

-Şahçırak türbesinde gerçekleşen terör saldırısında parmağı olan ülke içinde veya dışındaki son tekfirci teröristin kimliğinin tespit edilmesi ve cezalandırılmasına kadar geniş çaplı istihbarat ve teknik çalışmaları kesintisiz bir şekilde devam edecek ve Allah’ın izniyle yakınlarını kaybeden “Artin”ler, hayatını kaybeden “Arşam”ların intikamının alınacağını görecektir.

4 yaşındaki Artin Şiraz kentinde bulunan Şahçırak türbesinde meydana gelen terör saldırısında 10 yaşındaki kardeşi Arşam başta olmak üzere diğer aile fertlerini kaybetti ve söz konusu terör saldırısında yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.