Sırbistan meclis başkanı Ruhani ile görüştü

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.299 kez görüntülendi.
Sırbistan meclis başkanı Ruhani ile görüştü

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Sırbistan meclis başkanı Maya Giokovic ile görüşmesinde, Balkan bölgesinin güvenliği ve istikrarının İran için önemli olduğunu belirterek İran’ın Sırbistan’la ilişkilerin geliştirilmesinden memnuniyet duyduğunu ve desteklediğini söyledi.

Tahran’da bulunan Sırbistan Meclis Başkanı Bayan Maya Giovkoviç ile görüşen Ruhani, Balkan bölgesindeki güvenliğin İran için önem taşıdığını belirterek, her geçen gün Balkan bölgesinde barış ve istikrarın artması temennisinde bulundu.

İran ve Sırbistan’ın ortak işbirliği için geniş kapasitelere sahip olduğunu ifade eden Ruhani, ‘’Bu kapasiteler özellikle ekonomik ve ticari alandakiler bankacılık ilişkilerinin gelişmesi ile ilişkilerin gelişmesinde önemli rol oynayabilir’’ dedi. İran vatandaşlarına vizelerin kaldırılmasının ilişkilerin daha faal hale getireceğini ifade eden Ruhani, bayan Giovkoviç ziyaretinin ilişkilerin genişlemesinde zemin hazırlanması temennisinde bulundu.

İran’ın her zaman ülkeler arasındaki ihtilafların çözümünde diyalogdan yana olduğunu belirten Ruhani, büyük ülkelerin Balkan ve Ortadoğu gibi bölgelere sırf kendi menfaatleri bakımından bakıp karar aldıklarını fakat buradaki ülkelerin sorunlarını müzakerelerle çözmelerinin önem taşıdığını söyledi.

Sırbistan Meclis Başkanı da Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikinci dönem Cumhurbaşkanlığını kutlayarak, yeni dönemde ilişkilerin daha çok artması temennisinde bulundu.Yakın zamanda İran vatandaşların Sırbistan’a girişte vizelerinin kalkacağını belirten Giovkoviç, Cumhurbaşkanı Ruhani’yi Sırbistan’a resmi olarak davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.