Şırnak’ta elektrik öfkesi

  • 08 Aralık 2014
  • 631 kez görüntülendi.
Şırnak’ta elektrik öfkesi

Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne bağlı Kurtuluş Köyü’nde, 10 gündür elektriklerinin olmadığını belirten köylüler, Cizre-Şırnak karayolunu taşlarla ulaşıma kapattı.

Şırnak ile Cizre karayolu üzerinde bulunan Kurtuluş Köyü’ne 10 gündür elektrik verilmediğini öne süren köylüler, bugün çocuklarını da okula göndermeyerek Cizre-Şırnak karayolunu 10’uncu kilometrede ulaşıma kesti. Sabah saatlerinde yolu taşlarla kapatan köylülerin eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarmanın yolu açmasını istediği köylüler, 10 gündür elektriklerinin bulunmadığını belirterek, çok zor durumda kaldıklarını anlattı. Defalarca müracaat ettikleri DEDAŞ’ın trafo patladığı gerekçesiyle köyle elektrik verilemediğini söylediğini belirten köylüler, bunun doğru olmadığını savundu.
Köylülerin elektrik verilene kadar yolu açmayacaklarını bildirmesi üzerine jandarma yetkilileri görüştükleri DEDAŞ görevlilerinden öğleden sonra elektriklerin verileceği bilgisini aldı. Bunun üzerine köylüler yaklaşık 3 saatlik eylemlerini yolu ulaşıma açarak bitirdi.

Kurtuluş Köyü Muhtarı Nurettin Kuçu, 10 gündür elektriklerinin bulunmadığını, Kaymakam ve DEDAŞ yetkililerine gidip sorunlarını anlattığını söyledi. Kuçu, çocukların ders çalışamadığı için okula gitmediğini belirterek, “Bizim elektrik borcumuz yok, niye kesinti yapıldığını anlamıyoruz. Köylülere haksızlık yapılıyor. Mecbur kaldığımız için yolu kapatmak zorunda kaldık. Halka da haksızlık ettik, kusura bakmasınlar. Onlardan özür diliyoruz ama sesimizi duyurmak için yolu kapatmaya mecbur kaldık” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.