Sırp hükümeti halktan el bombaları ve diğer mühimmatı çöpe atmamalarını istedi.

  • 19 Mart 2015
  • 882 kez görüntülendi.
Sırp hükümeti halktan el bombaları ve diğer mühimmatı çöpe atmamalarını istedi.

Yüz binlerce ruhsatsız silahın olduğu Sırbistan’da hükümet, bu nedenle gerçekleşen kazaları en aza indirmek için uğraşıyor. Sırp hükümeti son olarak halka el bombaları ve diğer mühimmatı çöpe atmamaları çağrısı yaptı.

Büyük bölümü 1990’lardaki iç savaştan kalan silah ve mühimmatın ne kadarının ruhsatsız olarak saklanmaya çalışıldığı bilinmiyor. Ancak 7,3 milyon nüfuslu ülkede 1 milyon ruhsatlı silahın yanı sıra 200 bin ila 900 bin arasında ruhsatsız silahın da olduğu tahmin ediliyor.

Reuters’in haberine göre Sırbistan parlamentosu geçen ay kabul ettiği bir kanunla, silahlanmayla bağlantılı suçlardaki hızlı artışı önlemek amacıyla ateşli silah bulundurulmasına önemli kısıtlamalar getirdi.

Ruhsatsız silah bulunduranların ellerindeki silah ve mühimmatı 4 Haziran’a kadar polise teslim etmesi halinde ceza almayacağı kararlaştırılırken, teslim etmeyenlere yasadışı silah bulundurmaktan bir ila beş yıl arasında hapis cezası verilmesi öngörülüyor.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle pek çok insanın ellerindeki ruhsatsız silahları çöpe atmasından endişe eden İçişleri Bakanlığı, dün halka yönelik bir çağrı yaparak şunları söyledi:

“Bakanlık halka el bombaları ve patlayıcı nitelikte mühimmatı çöp kutuları ve benzeri yerlere atmamaya çağırıyor. Vatandaşların silahların alınması için en yakın polis karakoluna haber vermesi halinde, polisler en kısada sürede bunları alacaktır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.