Sisi: Mısır, Hizbullah’a yönelik yaptırımlara dahil olmayacak

  • 08 Kasım 2017
  • 1.151 kez görüntülendi.
Sisi: Mısır, Hizbullah’a yönelik yaptırımlara dahil olmayacak

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, darbe sonrası en büyük destekçisi olan Suudi Arabistan’ın yaptırım çağrısına rağmen Hizbullah’a karşı herhangi bir yaptırım ya da önlem almayı düşünmediklerini söyledi.

Suudi Arabistan’ın, İran’ın Lübnan’daki güçlü müttefiki Hizbullah’a karşı yaptırım uygulanması yönündeki çağrısının ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, Hizbullah’a karşı herhangi bir yaptırım ya da önlem almayı düşünmediklerini söyledi.

Darbe sonrası Sisi’nin ana destekçilerinden biri olan Suudi Arabistan, Hizbullah’ın silahsızlandırılması ve Lübnan hükümetinden uzaklaştırılması konusunda yoğun çaba harcıyor. CNBC kanalı için verdiği mülakatta Sisi, “Konu böyle bir yaptırıma katılıp katılmamak değil. Asıl mesele, bölgedeki istikrarsız ve kırılgan durumla alakalı. Bölge daha fazla karışıklığı kaldırabilecek durumda değil.” şeklinde konuştu.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin istifasıyla ilgili olarak Riyad doğrudan Hizbullah’ı suçlarken, Hariri’nin, istifasını Suudi Arabistan’da açıklaması ve hemen ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret etmesi dikkat çekici olarak değerlendiriliyor. Bu anlamda Hariri’nin istifası Suudi-BAE ittifakının Lübnan siyasetine müdahale çabalarının ilk adımı olarak görülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.