Sisi Seçim Vaatlerini Açıkladı…

  • 13 Ocak 2015
  • 1.058 kez görüntülendi.
Sisi Seçim Vaatlerini Açıkladı…
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, parlamento seçimlerinin şeffaf ve özgür şekilde yapılacağını ve gelecek parlamentonun bütün siyasi partileri yansıtacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi bugün, göreve geldiği günden bu yana aralarında liberal El-Vefd Partisi, İslami eğilimli En- Nur Partisi ve Özgür Mısırlılar Partisi’nin de bulunduğu 15 siyasi partinin yöneticileri ile bir araya geldi.

Devletin ve kurumlarının ülkede kutuplaşma ve bölünmeye yol açmamak için siyasi ittifaklara müdahale etmek istemediğini dile getiren Sisi, parti liderlerine, “Devlet, parlamento seçimlerinin özgür ve şeffaf bir şekilde yapılmasını taahhüt ediyor” dedi.

Gelecek parlamentonun geniş yetkilere sahip olacağı, bunun da sorumluluklarını en iyi bilen kişilerin seçilmesini gerektirdiğini ifade eden Sisi, siyasi parti liderleriyle başta çok sayıdaki tutuklu gencin serbest bırakılması ve gösteri yasası olmak üzere pek çok konuyu ele aldı.

Sisi’nin diğer siyasi partilerle görüşmelerine yarın devam edeceği kaydedildi.

Mısırlılar, iki aşamalı seçimlerin ilk turu için yurt dışında 21-22, yurt içinde 22-23 Mart’ta sandık başına gidiyor. Mısır’da Anayasa Mahkemesinin, 14 Haziran 2012’de parlamentoyu feshetmesinin ardından ilk kez genel seçimlere gidiliyor. Seçimlerin, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin 3 Temmuz 2013’teki askeri darbenin ardından açıkladığı yol haritasının üçüncü ve son aşaması olduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.