Sistan ve Beluçistan’da iki İranlı memur şehit edildi

İslam inkılabı muhafızlar ordusu telekomünikasyon çalışanlarından ikisi, Sistan ve Beluçistan ilinde şehit edildi.
Sistan ve Beluçistan iline bağlı Mehrestan valisi Reşid Parsayi dün İRNA’ya yaptığı açıklamada, söz konusu iki çalışanın Perşembe öğlen saatlerinde Mehrestan’daki üslerine dönüş sırasında silahlı şirret güçlerinin hedefi olarak şehit edildiklerini belirtti.
Parsayi Mehrestan yakınlarında telekomünikasyon çalılaşmaları için Beyrek bölgesindeki tepelere giden iki çalışanının dönüş sırasında kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırıya uğradığı ve şehit olduklarını belirtti.
Geçtiğimiz pazartesi günü de Sistan Beluçistan ilinde 8 sınır güvenlik görevlisi Pakistan sınır bölgesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit oldular.
Güvenlik yetkililerin belirttiği üzere Pakistan’dan İran’a sızan teröristler şom operasyonlarında 8 sınır görevlisini şehit etmenin ardından yine Pakistan topraklarına kaçtılar.
Sözde Ceyş-ul Adl adlı terör grubu saldırıyı üstlendi.