Siyonist askerler hastanelere saldırdı

  • 22 Temmuz 2017
  • 1.060 kez görüntülendi.
Siyonist askerler hastanelere saldırdı

Siyonist İsrail Rejimi, Ürdün Nehri Batı yakası ve işgal altındaki Kudüs’de hastanelere saldırarak bir çok Filistinliyi yaralamanın yanı sıra çok sayıda Filistinli’yi de tutukladı.

Mescidi Aksa’ya destek için ilan edilen Öfke Cumasında dün Cuma günü yapılan protesto gösterilerine sert müdahale eden işgal güçleri yüzlerce kişiyi yaralarken, 3 Filistinli de şehit oldu.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide Re’su’l-Amud bölgesinde bir evin çatısına yerleşen keskin nişancı bir Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir genci şehit ettiğini belirterek, Kudüs’ün değişik noktalarında meydana gelen eylemlere sert müdahale eden işgal güçlerinin de onlarca kişiyi yaraladığını ifade etti.
Sağlık Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada şehit olan gencin Silvan beldesinden Muhammed Mahmud Şeref (17) olduğunu duyurdu.

Filistin Kızılay Teşkilatı şimdiye kadar 391 hastaya müdahale ettiklerini, bunlardan 41 kişinin hastanelere nakledildiğini belirtirken, yerel kaynaklar yaralı sayısının dört yüzü geçtiğini ve çatışmalar hâlâ birçok noktada sürdüğünden sayının her geçen saat daha da arttığını ifade ettiler.
Yaralananlardan bazıları gerçek mermi, bazıları plastik mermilerle yaralanırken,  bazıları da atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.
Kudüs’ün birçok semt ve beldesiyle Mescidi Aksa kapılarında çatışmalar devam ederken, işgal güçlerinin yaralı bazı gençleri tutuklamak için Kudüs’teki Makasıd Hastanesine baskın yaptığı belirtildi.

Ramallah’ın kuzeyinde yer alan Kalendiya askeri geçiş noktasında meydana gelen çatışmalarda 10 Filistinli yaralanırken, Na’lin köyünde iki işgal askerinin yaralandığı belirtildi.
Beytlahim’in değişik noktalarında meydana gelen çatışmalarda 30’dan fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

El-Halil şehrinde 15 bin kişi Uluslararası El-Hüseyin Stadında Cuma namazı kılarken, temas noktalarına yürüyen Filistinlilere ateş açan işgal güçleri üç kişiyi yaraladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.