Siyonist askerlerle Filistinliler arasındaki çatışmada 8 filistinli yaralandı

  • 16 Mayıs 2017
  • 1.242 kez görüntülendi.
Siyonist askerlerle Filistinliler arasındaki çatışmada 8 filistinli yaralandı

Ürdün Nehri Batı Yakasında Nakbe gününde Siyonist askerlerle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmada 8 Filistinli genç yaralandı.

SKY news’in arapça internet sitesinin verdiği haberde, Siyonist rejim askerleri dün Ramallah’ta Nakbe gününün 69. yıldönümünde düzenledikleri gösterilere engel olmak amacıyla, göstericilerin üzerine ateş açtıkları belirtildi.

Siyonistlerin bu girişimi karşısında Filistinli gençlerle ırkçı askerler arasında şiddetli çatışmalar baş gösterdi. Çatışmalarda 8 Filistinlinin isabet aldıkları kurşun darbeleriyle yaralandığı, bir çoğunun da siyonistlerce kullanılan gazlar sebebiyle ciddi solunum sorunu yaşadığı bildirildi.

Öte yandan dün Gazze halkı da Nakbe günü yıldönümü dolaysıyla, düzenledikleri protesto gösterilerinde en doğal ve tabii hakları olan işgal altındaki vatanlarına dönme talebine vurgu yaptılar.

Filistin İslami Cihad Hareketi Üyesi Nafez Azzam da,protesto gösterileri sırasında  Filistinli grupların temsilcisi olarak yaptığı konuşmada,  Filistin  halkı aleyhindeki tüm  bölgesel ve uluslararası komplo ve baskılara rağmen Filistin halkının hakları elde etme yönünde azim ve iradeyle kararlılıklarını sürdürdüklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.