Siyonist Azerbaycan Rejimi, ‘‘Nardaran’’ ahalisinin su, gaz, elektrik ve telefonlarını kesti

  • 20 Aralık 2015
  • 798 kez görüntülendi.
Siyonist Azerbaycan Rejimi,  ‘‘Nardaran’’ ahalisinin su, gaz, elektrik ve telefonlarını kesti
Azerbaycan rejimi, yol genişletme ve kaldırım düzenlemeleri bahanesiyle ‘‘Nardaran’’ ahalisinin su, gaz, elektrik ve telefonlarını keserek hayatı felç etti.

Azerbaycan’ın ‘‘İslam Azeri’’ internet haber sitesinin naklettiğine göre, site şöyle yazmış: Nardaran ihtiyar meclisinin başkanı ‘‘Natık Kerimof’’ 17 Aralık günü Nardaran terörle mücadele ekiplerinin havadan sudan bahanelerle, 4 Müslüman’ı tutukladıklarını duyurdu. Nardaran emniyet güçleri Camileri mühürleyerek, Müslümanların Camilerde namaz kılmalarını yasaklamış durumda.

Kerimof’un dediğine göre; tutuklananlar arasında Azerbaycan İslam Partisi ilk lideri ve Hacı Ali İkramof’un oğlu ‘‘Hüseyin Aliof’’da bulunmakta.

Nardaran ihtiyar meclisinin başkanı ‘‘Natık Kerimof’’ halkın camilerin kapatılmasından dolayı duydukları rahatsızlığa değinerek sözlerine şöyle devam etti:

Nardaran’da ki camilerin geçmişi 800 yıl önceye dayanmakta babalarımız, dedelerimiz ve ecdadımız bu camilerde namaz kılmışlar.

Nardaran kasabasının en yeni camisi bundan 150 yıl önce inşa edilmiş.

Natık Kerimof, gaz kesintisiyle ilgili şunları söyledi: Naradaran kasabasında doğalgaz kesintisi devam etmekte. Son olaylardan dolayı, devlet dairelerinde çalışan 7 kişi işten çıkarıldı.

Nardaran kasabasının 95%’ i işsiz. İşten çıkarılan devlet memurları da sırfen Nardaranlı olduklarından dolayı işten çıkarıldı.

Azerbaycan Müslümanları Birliği Başkanı Hüccetü’l-İslam Talih Bakırzade’nin avukatı, müvekkiline işkence uygulandığını haber verdi.

Talih Bakırzade’nin avukatı, Azerbaycan ‘‘Meydan TV’’ haber sitesine verdiği mülakatta, müvekkilinin organize suçla mücadele müdürlüğü ekiplerince mahkemeye getirildiğini, ancak yüzünde ciddi yaralanma izleri olduğunu, halsiz göründüğünü ve sorgulamasında hakkında ki suçlamaları kabullenmediğini bildirdi.

Bu haber doğrultusunda tüm Azerbaycan’da, özelliklede Gence, Lenkeran ve Bakü’de birçok İslami faaliyet gösteren Müslüman gözaltına alınmış bulunmakta.

Azerbaycan Müslümanlarına yönelik ilk baskı ve şiddet uygulaması, ilk kez 2010 yılında Başörtü zulmüne karşı yapılan protesto ve yürüyüş esnasında, İslam partisi başkanı ve onlarca sivil toplum kuruluşu üyesinin tutuklanmasıyla başlamıştı.

Azerbaycan rejiminin Müslümanlara uyguladığı baskıcı tutum, Ä°slam STK’ları tarafından Türkiye, Ä°ran ve Rusya’da protesto edilerek kınandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.