Siyonist Azerbaycan Rejimi Zindanlarında Bulunan İslam Aliminin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

  • 12 Şubat 2019
  • 1.768 kez görüntülendi.
Siyonist Azerbaycan Rejimi Zindanlarında Bulunan İslam Aliminin Sağlık Durumu Kötüye Gidiyor

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde cezaevinde tanınmış bir İslam aliminin eşi, cezaevindeki kocasının 9 gündür açlık grevine gittiğini belirterek kocasının durumunun kaygı verici olduğunu bildirdi.

Bayan Leyla İsmailzade, Gobustan hapishanesindeki yetkililerin “Müslüman Hareketi İttifakı” başkanı olan eşi Hac Tal’e Bakırzade’nin  avukatıyla da görüşmesine izin verilmediğini ve aynı şekilde aile üyelerine de  ziyaret  izni vermediklerini söylediğini bildirdi.

Leyla İsmailzade, son dokuz gün boyunca eşiyle hiçbir telefon görüşmesi yapılmadığını ve bu durumun kaygıya neden olduğunu söyledi.

“Müslüman İttifak Hareketi”nin lideri, Abbas Hüseyin ve Cebbar Cebbarov’la birlikte, hareketin lideri ve diğer üyeleri ve mahkumlara  yapılan işkenceyi kınamak için açlık grevine gittiler.

İran’ın Kum kendi ve Irak’ın Necef kentinde dini eğitim alan Bagırzade,  26 Ekim 2015’te, Bakü çevresinde yer alan Nardaran köyünde Aşura Hüseyni matem merasimleri düzenlemek ve burada yaptığı konuşmadan dolayı 17 kişiyle birlikte tutuklanmış ve daha sonra yapılan duruşmasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nde, ahlaksızlığın yayılmasını protesto ve  okullarında ve eğitim merkezlerinde başörtüsünün yasaklanmasını protesto ettikleri için içlerinde alim olmak üzere  en az 150 kişi Azerbaycan Cumhuriyeti cezaevlerinde çok kötü şartlarda bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.