Siyonist Barzani Haddini Aştı: Haşdi Şabi Güçlerinin Kürdistan Sınırlarına Girmesine İzin Vermeyeceğiz

  • 10 Ağustos 2017
  • 2.094 kez görüntülendi.
Siyonist Barzani Haddini Aştı: Haşdi Şabi Güçlerinin Kürdistan Sınırlarına Girmesine İzin Vermeyeceğiz

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani yaptığı açıklamada; “Referandumdan vazgeçemeyiz.” dedi.

Barzani; “Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetiminin siyasi liderleri kararlarını aldılar. Referandum bizim doğal hakkımızdır. Bölgesel Yönetim sakinleri yalnızca (Referandumun) tarihini belirleyebilirler.”

Ayrıca şu iddialarda bulundu; “Şuanda aşiret savaşları yapılıyor ve ülkede hakimiyet mevcut değil. Kesinlikle Bölgesel Yönetim, Irak devletinin içine düştüğü durumdan sorumlu değildir.”

Barzani, “IŞİD terör örgütünü ortaya çıkaran nedenlerin ortadan kaldırılmasının” zorunlu olduğuna dikkat çekerek “aşiret savaşlarının bitmesi ve mezhepsel sürgünlerin olması” gerektiğini vurguladı.

“Irak ordusu, Amerika liderliğindeki ittifak ile birlik olup Telafer’i terör örgütü IŞİD’in elinden kurtarmalıdır” diyen Barzani, kışkırtıcı sözlerine devam ederek Haşdi Şabi güçlerine Kürdistan Bölgesel Yönetimi arazilerine giriş izni vermeyeceklerini söyledi.

Barzani ayrıca, Bölgesel Yönetimin kimsenin aleyhinde savaş başlatma niyetinde olmadığını söyledi.

Barzani, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Irak’tan bağımsızlığını ilan edeceği referandum konusundaki tavrını koruyarak, Irak Devletinin Bölgesel Kürt Yönetimi ile olan sorunlarını yasal kanunlar çerçevesinde yapması gerektiğini vurguladı ve “son sözü söyleyecek” olanın kanunlar olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra bazı dünya ülkeleri de bağımsızlık referandumunun doğuracağı kötü sonuçlar ve tehlikeler hakkında uyarıda bulundular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.