Siyonist Barzani’den Küstah Açıklama

  • 17 Eylül 2017
  • 1.559 kez görüntülendi.
Siyonist Barzani’den Küstah Açıklama

Irak Kürdistan Yerel Yönetimi başkanı Mesud Barzani, İran ve Türkiye’nin Irak’ın hakimiyeti ve birliğinin korunması gereğine dair kaygılarını kuşku altına almaya çalıştı.

Fars haber ajansına göre, Barzani, dün  yaptığı açıklamada, Erbil’in sorun çıkarmak istemediğini iddia ederek, ”Irak Kürdistan bölgesi komşularının (İran ve Türkiye) Irak’ın birliğinin korunması konusundaki ilgileri benim için  şaşırtıcıdır’ dedi.

Irak Kürdistan bölgesinde bazı partiler, 7 haziran tarihinde, Barzani ile yaptıkları toplantıda, 25 eylül 2017 tarihinde Irak Kürt bölgesinin Irak’tan ayrılması konusunda referandum düzenlenmesi kararı almışlardı. Irak Yerel Kürt Yönetiminin aldığı bu karar Irak’ta başta Bağdat hükümeti olmak üzere, çeşitli partiler, gruplar ve aşiretleriyle İran ve Türkiye’nin yanısıra bölge ve dünya ülkelerinin de tepkilerine neden olmuştur.

Irak Parlamento Milletvekilleri 12 eylül tarihinde aldıkları kararda, sözkonusu referandumu kanunsuz olarak  nitelediler. Öte yandan Barzani ise kürtlerden referanduma katılmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.