Siyonist Çeteler, Mescid-i Aksa’ya Yine Baskın Düzenledi

  • 19 Mayıs 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Siyonist Çeteler, Mescid-i Aksa’ya Yine Baskın Düzenledi

Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (19 Mayıs Salı) Mescid-i Aksa’nın avlusunda dolaştıkları sırada bekçilerden ve cemaatten bazılarına saldırdı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa İşleri Müessesesi’nin basına dağıttığı görüntülerde, Kayıtbay Sebili yakınlarında Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Mescid-i Aksa bekçilerine saldırdığı ve bunun üzerine yerleşimcilerle bekçiler arasında kavga yaşandığı görülüyor.

Olayın ardından Mescid-i Aksa’ya gerginliğin hakim olduğu bildirilirken, işgal güçlerinin kalabalık bir şekilde duruma müdahale ederek Mescid-i Aksa bekçilerini darp ettiği ve gerginliğin devam ettiği bildirildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek isteyen işgal yönetimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçleri himayesinde El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler zaman zaman provokatif davranışlarla cemaati tahrik ederken, Mescid-i Aksa’da baskınlara karşı nöbet bekleyen cemaat de yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.